Hooverphonic - Sit Down and Listen to Hooverphonic (2003)

Alternatieve titel: The Live Theater Recordings

Belgiƫ
Label: Sony

1. Antarctica (4:50)
  2. One (3:23)
  3. Inhaler (5:57)
  4. Jackie Cane (5:11)
  5. My Autumn's Done Come (4:21)
  6. 2 Wicky (4:43)
  7. Frosted Flake Wood (2:58)
  8. Eden (3:40)
  9. Vinegar & Salt (3:47)
  10. Sad Song (3:24)
  11. Someone (5:54)
  12. The World Is Mine (2:33)
  13. Sometimes (4:00)
  14. The Last Thing I Need Is You [Studio Recording] (3:16)
Hooverphonic is en blijft nie echt mijn favoriet , maar deze plaat blijf ik nog steeds draaien. Die klassieke stukken zijn gewoon fantastisch. Veel beter dan hun meer commerciele werk (vind ik dan)4*

szynell

avatar van VanDeGriend
Huh? commerciele werk ?

Dit is verreweg de minste release van Hooverphonic. In vrijwel alle gevallen is originele versie superieur. Komt nog bij dat Geike ( de zangeres) hier toch wel pijnlijk duidelijk zo nu en dan een valse noot kraakt.

Hooverphonic in t theater...mmm dacht t niet...Doe maar weer gewoon zonder stoeltjes in de zaal.

absoluut niet, ik hou heel erg veel van het intiemere werk. Het andere van Hooverphonic vind ik veel te gelikt. En die valse noot, dat is toch compleet normaal, als publiek voel je je dan nog meer verbonden met de artiest.

avatar van VanDeGriend
Nou dan zijn we t niet helemaal eens.

Avant-garde is het allemaal zeker niet maar te gelikt ?. Dat geldt wellicht voor Jackie Cane en juist eerder voor deze cd. Niet direct voor de eerste 3 cd's van Hooverphonic

Dan zijn we het idd niet eens. Achja, iedereen zijn mening, maar dit blijft nog steeds mijn voorkeur genieten.

avatar van titan
titan (crew)
En ik ben het lekker met allebei oneens . Wat mij betreft is Hooverphonic beslist niet gelikt (het is inderdaad geen avant-garde, maar gelikt is m.i. heel anders), maar is dit ook zeker niet hun minste album. Geike klinkt hier wat mij betreft zeker niet vals en de prachtige afwijkende arrangementen zorgen ervoor dat dit album zeer zeker een aanvulling is op de reguliere studioalbums. Volgens mij komt er trouwens binnenkort weer nieuw werk uit van Hooverphonic. ik hoorde laatst op Studio Brussel hun nieuwe single.

.. en die vind ik absoluut niet 1 van hun goede nummers, die nieuwe single van hen.

avatar van Flipper
Mooie aanvulling op het Hooverphonic werk. Na het overgeproduceerde 'Jackie Cane' een welkome bezinning.

Het zijn over het algemeen betere versies van hun nummers op de extra cd bij 'Jackie Cane'.

De bonustrack had niet gehoeven omdat deze kwa arrangement totaal misstaat op dit album.

Geike vals ?? Dat valt allemaal mee, luister dan naar Beth Gibbons van Portishead op 'Roseland NYC'.

Voor beide geldt dat het hun siert dat ze de opnamen zo hebben gelaten en dat maakt een liveopname puur.

Een album voor de late uurtjes.

geweldige plaat!! laatst nog live mogen bewonderen in Utrecht (Tivoli) Wat een heerlijke muziek!!

FatBottomedGirl
Jammer dat hier geen DVD van is gemaakt (toch?). Heb ze leren kennen van concertregistraties op de Belgische TV. Heerlijke zondagochtendmuziek, ook om te zien (ahum).

Prachtige vertolking van Mad about you dit jaar op Pinkpop met daarin Glory Box van Portishead verwerkt.

Hooverphonic heeft nogal de neiging om bij sommige liedjes snel te vervelen, maar deze cd kan ik echt blijven draaien! Sit down and listen to is (voor mij) absoluut hun beste werk!.

mooie cd. ze hebben een stijl apart die wel heel goed is. zijn allemaal toffe nummers.

jammer dat de band met zangeres niet meer bestaat...

szynell schreef:

szynell

Ik heb precies hetzelfde! Dit was mijn kennismaker met de band (willekeurig gegrabbeld in de platenwinkel). Gelijk gekocht en was erg benieuwd naar hun overige werk. Toch zeer tegengevallen. Dit blijft een geweldige plaat, met Frosted Flake Wood en Vinegar & Salt als uitblinkers voor mij. Live zijn (waren; nieuwe zangeres) ze ook fantastisch trouwens. Dan komen hun "commerciele" nummers toch goed tot hun recht.

avatar van pejo
geplaatst:
Geweldige band. Ik kwam deze cd weer eens tegen. Fraaie composities en de mooie stem van Geike. Heerlijk voor de komende hete zomeravonden.