Elevated Ruffians - The Magnificent Soul LP (2009)

Label: Elevated Soul

1. Intro (4:26)
  2. Extended Fam (5:00)
  3. Heeea Heeah! (3:16)
  4. Watch Your Step (3:41)

met Oh No

5. The Snap Track (3:18)

met Disco

6. Changes (2:59)
  7. Water the Seeds( (3:46)

met ENO.D

8. Harlem Renaissance (3:36)

met ENO.D

9. Culture (2:59)
  10. I've Done More( (3:36)

met Bookworm Brown

11. All Wrong (6:05)
  12. Lift Your Spirits (3:18)

met Propaganda

13. Boom Bap Vs Abstract (2:56)
  14. Nothin' New (3:41)

met Noa James

15. I Can't Understand (3:30)
  16. He's a Hater (3:04)

met Analyzah en Satch'L

20. I Can't Lose (4:04)

met Simon Roofless

21. Industry Beef (2:22)
  22. Ain't Got Time (4:49)

met Disco

23. Message in the Wind (4:01)

met Brotha Dvooa

24. Got Me Down (2:16)
  25. Back Up (4:28)

met S.O.P.

26. Our Love (3:13)
  27. Nothin' to Say (3:33)

met Anterluz

28. No! No! No! (4:34)

met Queen Elizabeth

29. Selfish (1:19)
  30. Never (3:56)

met Cornbread

31. Ain't That a Bitch (3:26)
  32. Vice Versa Love (3:41)

met Boho Fau

33. No Se (3:20)

met Mista B

34. Just a Matter of Time (4:07)

met Eyez

35. Magnificent Macks (4:16)
  36. Yes You Did (3:14)
  37. You're No Good (3:25)
  38. Nothing Can Stop Me (4:08)

met Vast Aire

39. I Don't Care (3:08)

met Hardware

40. It's Over (3:07)
  41. Defensive Stance (Bonus Track) (3:23)
raffael77
Heerlijke hiphop plaat vol met rauwe soul samples op een zeer dope wijze in elkaar gezet.

Dit is een samenwerking tussen Elevated Soul en Magnificent Ruffians.

Het resultaat is een dubbeldik album met 2 cd's.

avatar van principal2000
Hoewel ik dit een redelijk goed album vind, worden er in de beats tegelijkertijd ook te vaak stem-samples van oude r&b of soul gebruikt. Ook werken de beats vaak (hierdoor) met veel wisseling van tempo. De beats zijn over het algemeen wel aardig tot goed en de MC's brengen hun lyrics ook wel redelijk prettig. Er valt ook niet te klagen over het aanbod op dit album. Met bijna 2,5 uur aan redelijk tot goede hiphop zou ik tevreden zijn als koper. Helaas voor de Elevated Ruffians heb ik dit album slechts digitaal (thx Raffael!). Ik denk niet dat ik tot aanschaf overga, ondanks de redelijk goede waardering die ik dit album geef.

Rene1979
Ik heb deze vandaag gekregen van Elevated Soul, samen met het album van A.D.S., en de mastercopy van Boho Fau (omdat deze nooit op cd zal komen)

Elevated Soul is een zeer getalenteerde producer en deze cd is meer dan goed.

raffael77 schreef:

Ik kwam hier terecht via de band Propaganda ( ) die meedoen op een track. Ik las de commentaren en het leek me wel wat voor mij. En wat een geweldige hip hop old skool rap soul plaat is dit zeg!

Hij is overigens hier te bestellen op cd:
Of bij dezelfde winkel op Amazon.com, ondanks de vermelding 'vinyl'.

Hij staat daar overigens na 46 beoordelingen op 4.9*

Ik heb me de laatste tijd wat verdiept in albums met breaks en soul- funksamples. Er is veel moois uitgebracht de afgelopen jaren kom je dan achter. Dit album had ik al eerder opgepikt. Het is toch wel een bijzonder project: 2 cd's vol met funky- / jazzy- soulsamples met daarop een laag prima hiphop. De samples zijn heel afwisselend, de hiphop blijft van goed niveau waardoor 2 complete cd's met 40 (!) nummers niet te lang is. Grappig is hoe de rappers soms reageren / ingaan op teksten in de samples. Luister bijvoorbeeld naar het heerlijke I've Done More.

De uitstekende samples zijn gedaan door DJ Sway Deez, de nummers zijn geschreven door Magnificent Ruffians en geproduceerd, opgenomen en gemixt door elevatedSoul. De productie en dj zijn bepaald niet onbelangrijk, ook omdat de andere 2 albums van Magnificent Ruffians die ik heb gehoord, toch wat minder zijn. Kortom: Elevated Ruffians zijn: MasterChief & Specific & Fushuz & Godchild & ORA-KL & DJSwayDeez. Ook zijn er nog een flink aantal gastoptredens. Dig it.