Kalisia - Cybion (2009)

Frankrijk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Introduction / Domination (1:48)
  2. Aspiration Above (2:29)
  3. Arken Bringer (3:25)
  4. Alien Choice (2:39)
  5. Awkward Decision (4:20)
  6. Blineded Addict (5:36)
  7. Beyond Betrayal (3:34)
  8. Blessed Circle (5:15)
  9. Black Despair (3:28)
  10. Blurred Exile (3:11)
  11. Cast Away (5:05)

met Arjen Lucassen

12. Crisis Bleedings (2:06)
  13. Confined Contender (4:08)
  14. Circuits Distortion (2:04)
  15. Contact Experience (3:25)
  16. Devices Awakening (2:52)
  17. Down Below (3:09)
  18. Distant Chronicles (3:52)
  19. Digital Disclosure (5:29)
  20. Deserved Eternity (3:19)
  21. Tower of Vanities * (10:00)
  22. Chimera * (9:20)
  23. Lost Soul * (7:03)
  24. The Mental Frames Pt. I * (5:41)
  25. How Could I * (5:52)
  26. A Fortune in Lies * (6:03)
  27. I Am the Black Wizzards * (6:09)
  28. This Dazzing Abyss * (5:24)
Ik zie dat de toevoeging gelukt is!

Ben me door deze CD aan het slaan, maar hij bevalt me wonderbaarlijk goed. Ik ben totaal geen death-metal liefhebber, maar deze CD is zo afwisselend dat zelfs dat voor mij interessant en prettig is om te luisteren.

Het lastige is het feit dat het geen aparte nummers zijn, het gaat in één stuk door. Zodoende kost het dus tijd om de CD tot zijn recht te laten komen.

De zeer grote afwisseling in stijlen, het fantastische spel en geniale compositie maken dat deze CD me wel blijft trekken. Ik beoordeel nog niet, daarvoor moet ie nog een paar keer rond, maar hij verveelt zeker niet! Zelfs al is het niet gehéél mijn genre!

avatar van kramerdude
Heerlijk orginele Death metal / Prog plaat. Ook de covers kunnen me bekoren! zowel de cover van Dream Theater als van Emperor zijn het beluisteren meer dan waard.

avatar van Anamorph
Riel schreef:
Ik zie dat de toevoeging gelukt is!

Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! Ben ook geen groot fan van Death metal, maar er zit voor mij meer dan voldoende in om het toch aangenaam te houden. Het zou voor mij alleen nog beter zijn als de zang, echt zang was...

Bovenstaande tracklist klopt alleen geen hout van!

avatar van aslan
aslan (crew)
metal album van de week ingezonden door Scython: hier

aangename verrassing, ik had er nog nooit van gehoord... erg afwisselend album (van death over psychedelica à la Hawkwind and beyond...)
na toevoegen van tracktijden zie ik dat het, samen met de tweede cd (trx 21-28), over meer dan 2 uur gaat

4,5* voor cd1 / 3,5* voor cd2 = 4*

avatar van Edwynn
Een aparte belevenis. Dat is het zeker. Toch is het minder ontoegankelijk dan ik verwachtte.
Het zeker een aangename trip met veel ruimte voor melodie.

Het enige wat me een beetje tegenvalt is de erg vlakke grunt. Maar kniesoor die daar op let. En de Emperorcover is een regelrechte draak. Evenals de Dream Theater cover. Alhoewel de zanger hier een uitstekend geslaagde Rob Rock imitatie weggeeft.

avatar van progressive
Grappig dat het telkens 5 nummers zijn met dezelfde begin letter en dat dit alfabetisch oploopt
Eens even binnenhalen en luisteren of het wat is Zou toch wel in mijn straatje moeten passen!

avatar van jasper1991
het idee is leuk en pretentieus, maar het wil niet echt uit de verf komen mijns inziens. ik mis houvast en catchiness.
goed spel hier en daar, zojuist genoemd aardig idee, veel dynamiek en de non-metal elementen geven het nog wel een voldoende.

avatar van andnino
Klinkt op zich best fijn, maar ik weet niet of ik dit regelmatig zal blijven luisteren. Het is wel erg lang, en verder mijn genre ook niet echt. Het is wel beter dan ik verwacht had, niet de zoveelste Dream Theater-kloon in ieder geval.

Sir Spamalot (crew)
Wegens een ietwat hectische week heb ik iedere dag maar een stuk van deze plaat kunnen horen, ik heb deze afgelopen weekend volledig beluisterd maar voor mijn "stukje" zal ik me beperken tot cd1 (71 minuten). Dit bevalt me wel, ik volg mee met de teksten op het intergedoe en het is wel een hele belevenis. Vele memorabele stukken heb ik al gehoord. Heel fijne plaat.

Anamorph schreef:
Bovenstaande tracklist klopt alleen geen hout van!

Dit zou 'em moeten zijn, denk ik?

[Part I: Revelation]
18. Distant Chronicles [Realisation / Penetration]
19. Digital Disclosure [Disconnection / Comprehension]
20. Deserved Eternity [Salvation / Connection]

Sir Spamalot (crew)
Eigen Beheer. Met deze inzending van collega Scython komen we aan album 96 (!) in de topic Het Metal Album van de Week. Als amateur-toevoeger heb ik ook vele Eigen Beheer albums toegevoegd en ik vraag me soms af: "Zal iemand dit ooit beluisteren?" Dit is een debuutalbum (mijn favoriete soort albums) in Eigen Beheer (ongelooflijk) van een bende Fransen en ik ben zo blij dat deze wel boven water is gekomen. Ik ga zelfs meer zeggen: deze vliegt op mijn boodschappenlijst want ik vind dit prachtig.

Soundscapes. Met dit woord kan je van alles en nog wat aanduiden, meestal omdat men het verder ook niet weet. Als liefhebber-verslinderaar van metal komen de soundscapes oftewel volgens mijn definitie de memorabele stukken aan een razend tempo de Vlaamse buizen van Eustachius binnengevlogen. Ik ga ze niet opsommen want zo snel kan ik niet typen terwijl ik dit album voor de zoveelste maal beluister want ik word verslaafd.

Conceptalbums. Dit is een conceptalbum, legendarisch zijn een aantal conceptalbums in de muziekwereld met geschiedkundig en science fiction thema. Voor dit album moet een mens de moeite doen met tekstvel erbij, het draagt bij aan de luisterervaring. Ik houd zowel van geschiedenis (mijn lievelingsvak op school) als van science fiction (yep, Star Trek, Star Wars en consoorten). Dit conceptalbum vind ik geslaagd want telkens opnieuw vind ik nieuwe dingen.

Genres. Deze term wordt ten Kastele Spamalot ook wel "dat lelijk woord alweer" genoemd. Na 96 albums binnen en buiten onze topic HMAvdW heb ik nog meer geleerd om dit woord te haten. Welk genre is dit? Wie dat kan zeggen, is een hele slimmen. De Sir is geen kenner maar een liefhebber. Ik hoor vele progressieve metal, stukken death metal, stukken electronica, akoestische stukken maar ik hoor vooral muziek van echte muzikanten zonder excessen. Soms hoor ik aanknopingspunten met Therion, met Ayreon, met pure bloody heavy metal! Dit album loopt door in één lang stuk en ik geniet.

Ervaring. Wat is het leven? Ademen, eten, drinken, zien, horen en voelen. Voelen, gevoelens zijn een niet te onderschatten ervaring. Ik kan genieten van een nagelnieuwe ervaring in alle domeinen. Als Vlaming met tamelijk Bourgondische levenswijze (grijns!) wil ik nieuwe ervaringen opdoen en onder de indruk zijn. Met dit album is het No Problem!

avatar van JSPR_G
Een origineel metalalbum, dat kan bijna niet anders dan uit Frankrijk komen! Aangenaam verrast door Kalisia. Ze leveren een tot in de puntjes uitgewerkt album af dat een prachtig geheel lijkt te vormen. De afzonderlijke nummers zijn alleszins ondergeschikt aan het geheel.
Niet echt een album dat ik vaak ga beluisteren, maar iedere luisterbeurt zal alleszins een leuke belevenis worden.

avatar van Lau1986
Dit album staat mij echt tegen om op te zetten. Je hoort inderdaad veel verschillende genre's voorbij komen.Ik vind het echter een nogal saai geheel. Nergens weet de plaat mij echt te boeien en ik ben blij als die afgelopen is. Wat ze doen doen ze aardig, maar het is niet aan mij besteed.