G-Town Madness - Fucked in This Ho' Shit (1997)

Dance
Label: Gabberhead

1. Fucked in This Ho' Shit (4:29)
  2. Daddy's Home (4:06)
  3. Silence (5:16)
avatar van Demoniac
Eelke Kalberg, bekend als Mad-E-Fact en co-producer van Alice Deejay, en Richard Jonkman vormen samen G-Town Madness. Ze kenden met 'Ravers Religion'een topperiode in de tweede helft van de jaren '90. Veel optredens en een stuk of wat prima platen. Als dan de hardcoremarkt instort is het een aantal jaren heel rustig, maar de laatste jaren is er toch weer nieuw werk verschenen. Ik geloof dat de samenstelling niet meer helemaal vast meer is, maar de meeste nieuwe produkties waren in samenwerking met The Viper.

Deze plaat opent met "Fucked In This Ho' Shit". Heerlijke single van G-Town "Groningen" Madness. Leuke opbouw met kicks die langzaam opbouwen naar het juiste tempo. Verschillende hoogtes en een redelijk vlot. Dan een Oosters klinkende zang en tenslotte de viool met een hoge melodie. Daddy's Home kende ik geloof ik nog niet, maar is gewoon een prima track met een energieke melodie. Afsluiter is Silence; één van G-Town's bekendste nummers. Deze track is wat trager, maar is daarom niks minder. De hese voicesample van die vrouw is briljant en geeft dit nummer echt iets extra's.

Daddy's Home is de minste van de drie, hoewel dit toch ook nog een prima track is. Samen goed voor 4½ *

avatar van Gehenna
De 'hese voicesample van die vrouw' waar mijn voorganger het over had in de track Silence is afkomstig van dit album.