Deep Purple - Singles & E.P. Anthology '68 - '80 (2010)

Label: Harvest

1. Hush [1998 Digital Remaster] (4:26)
  2. One More Rainy Day [2000 Digital Remaster] (3:40)
  3. Kentucky Woman [1998 Digital Remaster] (4:43)
  4. Wring That Neck [1998 Digital Remaster] (5:15)
  5. Emmaretta [1998 Digital Remaster] (3:00)
  6. Bird Has Flown [2000 Digital Remaster] (2:52)
  7. Help [French A-Side) (2010 Digital Remaster] (6:01)
  8. Hallelujah [2002 Digital Remaster] (3:44)
  9. April [Part 1) (2002 Digital Remaster] (3:59)
  10. Speed King [Piano Version] (4:22)
  11. Black Night [Single Version) (2002 Digital Remaster] (3:29)
  12. Living Wreck [1995 Digital Remaster] (4:32)
  13. Strange Kind of Woman [2002 Digital Remaster] (3:53)
  14. I'm Alone [2002 Digital Remaster] (3:06)
  15. Fireball [2002 Digital Remaster] (3:25)
  16. Demon's Eye [2002 Digital Remaster] (5:20)
  17. Never Before [2002 Digital Remaster] (3:30)
  18. When a Blind Man Cries [2002 Digital Remaster] (3:31)
  19. Lazy [Japanese B-Side) (2010 Digital Remaster] (2:31)
  20. Smoke on the Water [Studio US A-Side Edit) (2010 Digital Remaster] (3:52)
  21. Smoke on the Water [Live US B-Side Edit) (2010 Digital Remaster] (4:36)
  22. Woman from Tokyo [Single Edit) (2002 Digital Remaster] (2:46)
  23. Black Night [Live) (2002 Digital Remaster] (4:58)
  24. Might Just Take Your Life [Single Edit) (2002 Digital Remaster] (3:34)
  25. Coronarias Redig [2002 Digital Remaster] (4:54)
  26. Burn [Studio Edit) (US / Japan 45) (2010 Digital Remaster] (4:49)
  27. Stormbringer [Italian A-Side) (2010 Digital Remaster] (4:06)
  28. You Keep on Moving [2002 Digital Remaster] (4:28)
  29. Love Child [2002 Digital Remaster] (3:05)
  30. Gettin' Tighter [US A-Side / Italian B-Side) (2010 Digital Remaster] (3:36)
  31. Child in Time [Live) (2010 Digital Remaster] (9:54)
  32. Painted Horse [2010 Digital Remaster] (5:17)
  33. Mistreated [Live Edit) (2010 Digital Remaster] (9:24)
  34. The Bird Has Flown (3:04)
  35. Grabsplatter (4:31)
avatar van kareltjemusic
Aardige verzamelaar.
Komt de echte Deep Purple fan hier ook nog aan zijn trekken?
Niet zo heel erg, de zogenaamde exclusieve tracks hebben ook al op andere albums gestaan als bonus track.
Het bijgeleverde boekje verschaft wel wat leuke informatie en foto's van "vreemde" single hoesjes

avatar van B.Robertson
Ik dacht (op het eerste gezicht) dat alleen Grabsplatter moeilijk verkrijgbaar is.
Heb hem alleen op de LP versie van The Anthology staan.
De nummers die het hem echt doen blijven toch Emmaretta, Hallelujah, Black Night, Speed King (piano version), Strange Kind of Woman, I'm Alone, When a blind Man Cries, Coronarias Redig en Painted Horse.
Nummers die je grotendeels op LP's als The Singles A's & B's en Powerhouse kan vinden.
Verder heb ik nog wel een paar singles van die band, nummers als Child in Time (live) en Mistreated (live) staan op de single-EP's.

Er is even een voorbeeld voorhanden: "New Live & Rare Vol 2"
A) Burn (English Edit) / Coronarias Redig
B) Mistreated (Live) Interpolating Rock Me Baby

Leuke verzameling, al die nieuwe compilaties zijn voor mij wat overbodig. Als ik hier echter in de discografie kijk valt er nog genoeg "nieuw" livewerk te ontdekken.

Dat gedoe met steeds die EMI digitale remasters (net zoals bij Queen het geval was), maakt de fan toch weer nieuwsgierig naar het verbeterde of niet verbeterde geluid en/of mix. Toen er voor het eerst CD's op de markt kwamen, zaten er een heleboel ruisbakken bij. Meestal was dat goed te horen bij een fade in of fade out of als er een rustig moment in de track was.
Child In Time is hier niet aanwezig in de Nederlandse edit versie, maar wel in een goede live-versie. Ik probeer altijd die afwijkende single versies per land een beetje te vergelijken.
Er zijn fans die echt al die singles per land en verschillende hoezen in hun collectie hebben. Zover ga ik niet met DP verzamelen.

avatar van gigage
Stel je hebt de originele albums zonder bonustracks dan kom je met deze verzamelaar in één klap aan een leuk overzicht wat er door de jaren heen op single (edit) en ep is verschenen zoals Halleluja, Black Night, Strange kind of woman, I'm alone en when a blind man cries.