Loudness - Live Loudest (2009)

Alternatieve titel: At the Budokan '91

6. So Lonely (5:32)
  7. Crazy Doctor (6:04)
  8. Loudness (8:26)
  9. Find a Way (8:55)
  10. Sleepless Night (7:40)
  11. Soldier of Fortune (4:28)
  12. Slap in the Face (5:14)
avatar van Lonesome Crow
En dan komt er ineens een live-plaat uit waarop eigenlijk niemand zat te wachten.
Ruimt 20 jaar na de Mike Vescera periode (2 jaar slechts, 2 studio albums), horen we 5 songs die hij mede componeerde en live-versies van Loudness songs die al vele malen waren verschenen met de originele bezetting.

Opener "Down 'N' Dirty" vind ik Mike z'n beste inbreng, zo'n typische LA glamrock song met voldoende ruimte voor Akira's gesoleer en aanstekelijke koortjes.
"Playin' Games" laat vooral horen dat het met de zang wel goed zit in deze vlotte up-tempo song.
Op "On the Prowl" stond al een overbodige nieuwe studio opname van "In the Mirror", nu dus ook live.
Heb er al zoveel versies van dat ik het niet meer kan horen.
Interessanter is de mooie ballad "Never Again", samen met de opener Mike's finest hour bij Loudness.

De navolgende 4 songs kan elke Loudness fan dromen, en nu dus ook meebleren.
Wat ik ook vind van de songkeuze, ze worden alle prima uitgevoerd laat dat duidelijk zijn.
Met de levenswijsheid "Find a Way" kan ik het eens zijn, zeker in deze uitvoering.
Bij nader inzien blijkt het een heel andere versie te zijn van het goddelijke "To be Demon" van het debuut, das dan wel weer origineel.
Voor "Sleepless Night" geldt hetzelfde verhaal als "In the Mirror", zwaar overbodig dus.
Heerlijke retro, die melodieuze hardrock vlak voordat het grunge-virus uitbrak zat ik zo te denken bij het beluisteren van "Soldier of Fortune".
De studio-track "Slap In the Face" sluit af, een stevige song die lekker in het gehoor ligt.

Dit album is zowaar ook buiten Japan uitgegeven (dus betaalbaar), echter de Japanse uitgave bevat een DVD met deze live en studio opnames:

Love Toys
Take It or Leave It
Never Again
Sleepless Night
Down 'n' Dirty (music video)
In the Mirror (music video)
You Shook Me (music video)

Ben je wel 3x zoveel geld kwijt, ik heb gekozen voor goedkopere uitgave dus geen idee of die DVD de moeite waard is.