Raven - Heads Up! (1991)

Rock / Metal
Label: Steamhammer

1. Hell on Earth (4:58)
  2. World Comes Tumbling Down (4:43)
  3. Stay Human (4:31)
  4. Still Hungry (3:47)
  5. All for One [Live] (3:52)
  6. Into the Jaws of Death [Live] (3:56)
  7. Can't Run & Hide [Live] (2:43)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het Britse Raven ligt mij nog altijd nauw aan het hart want, kort samengevat, zij waren baanbrekers op hun eerste drie albums waar muzikaal kunnen en speelplezier centraal stonden. Door de zucht om succes in de VS ging het een poos verkeerd maar ze hebben zich al jaren geleden herpakt.

In 2010 al heb ik deze EP toegevoegd met vier nieuwe nummers en drie live nummers. Ten tijde van deze uitgave waren hun gloriejaren al lang achter de rug en dat laat zich manifesteren: tamelijk leuke nummers dat wel, maar ze komen nergens in de beurt van de speelse haast maniakale en gejaagde nummers van – u raadt het – de eerste drie albums. Lekkerste brok blijft voor mij het titelnummer van hun uitstekende derde album: All for One.

Een aantal jaren toch zijn ze weer de betere weg ingeslagen en het blijven goede muzikanten, zeker gitarist Mark Gallagher die een tamelijk unieke stijl van spelen heeft, alleen kan de zang sommige potentiële luisterkandidaten afschrikken.