The Dreamers - Ipos: Book of Angels Vol. 14 (2010)

Jazz

7. Hagai (4:15)
  8. Zortek (5:35)
  9. Ezriel (7:26)
  10. Kutiel (3:36)
Dit The Dreamers komt opeens uit onder The Dreamers in plaats van John Zorn: The Dreamers. Gevolg is wel dat het nu bij de verkeerde discografie staat van een zweedse band genaamd The Dreamers.

Anyway, degelijk spul. Muzikaal aardig perfect ook weer. Iets ruiger dan de vorige en dat bevalt me wel. Marc Ribbot mag ik graag horen. Echter het blijft oerdegelijk, wat netjes en hierdoor misschien wat saaiig soms. (ditzelfde met O'o) Mja muzikaal gezien is dit gewoon geen laag cijfer te geven.

avatar van AOVV
Leuke plaat, gecomponeerd door John Zorn, een interessant figuur als je 't mij vraagt. Gespeeld door The Dreamers, dat zijn o.a. Marc Ribot (gitaar) en Kenny Wollesen (vibrafoon). Vooral de inbreng van de vibrafoon zorgt voor een aparte toets. Het geeft het exotisch aanvoelende gitaarspel van Ribbot iets luchtigs. Je kan het jazz noemen, of wereldmuziek, of surf, of filmmuziek, of blues, van al deze genres zitten hier wel ingrediënten in, waarvan een meer dan overtuigende mix is gemaakt. Overtuigend genoeg in ieder geval, om eens wat meer op te zoeken van dit gezelschap. Het wordt eigenlijk ook nooit saai bij mij, maar ik krijg ook nooit het gevoel daadwerkelijk in vervoering te zijn door deze muziek. Het is wel de perfecte achtergrondmuziek als je 't mij vraagt. Het maakt de vaat doen in ieder geval een pak leuker

3,5 sterren

avatar van HammerHead
Inderdaad een hoop stijlen in een degelijke jazz jas. Gelijk ook maar even een correctie ingestuurd op het genre avant-garde wat er nu bij staat. Daar heeft het natuurlijk niets mee te maken.

Gitarist Marc Ribot speelt hier de sterren van de hemel, maar ook de rest van de band mag er zijn. Een veelheid van stijlen komt voorbij. Met name de openingstrack in Surf stijl maakt indruk. Naar mijn mening een van de betere cd's in deze serie. 4,5*