The Lovin' Spoonful - Daydream (1966)

Label: Kama Sutra

1. Daydream (2:21)
  2. There She Is (1:58)
  3. It's Not Time Now (2:49)
  4. Warm Baby (2:03)
  5. Day Blues (3:15)
  6. Let the Boy Rock and Roll (2:34)
  7. Jug Band Music (2:53)
  8. Didn't Want to Have to Do It (2:39)
  9. You Didn't Have to Be So Nice (2:29)
  10. Bald Headed Lena (2:25)
  11. Butchie's Tune (2:37)
  12. Big Noise from Speonk (2:21)
Pieter Paal
'Daydream' is een overbekend nummer en was een grote hit, maar hier ga ik vooral voor het mooie 'It's not time now', dat later nog eens gecoverd is door Scott McKenzie, het grappige 'Jug band music', het rustige, mooie 'Didn't want to have to do it' en het gave, wat up-tempo 'You didn't have to be so nice'.

Down_By_Law
In mijn CD boekje wordt een vergelijking gemaakt met The Beach Boys' "Pet Sounds". Dat gaat misschien wat ver, maar "Daydream" is wel een album dat meer aandacht verdient. Veel hoogtepunten, en in ieder geval beter dan hun soundtrack voor Woody Allen's "What's Up, Tiger Lily?" (1966).

avatar van vigil
Zeer aardige mid jaren 60 plaat. Eigenlijk vind ik de hit 1 van de mindere van dit album. Overigens heb ik een versie met 5 bonustracks,

avatar van jorro
Redelijk album, maar daarmee is eigenlijk ook alles gezegd. Het is geen album wat in huize jorro regelmatig door de huiskamer zal schallen. Behalve Daydream zitten de mooie nummers in de 2e helft van het album. Didn't Want to Have to Do It en You Didn't Have to Be So Nice vind ik wel fijn.
3* voor nummer 35 in de 100 Greatest Albums of 1966 en 56 in de Best Ever Albums 1966.

avatar van Arjan Hut
Moet ik nodig weer eens even luisteren.