Ultravox - Return to Eden (2010)

Alternatieve titel: Live at the Roundhouse

Pop / Electronic
Label: EMI

1. Astradyne (7:19)
  2. Passing Strangers (5:02)
  3. We Stand Alone * (6:05)
  4. Mr. X (6:58)
  5. Visions in Blue * (5:12)
  6. The Thin Wall (6:19)
  7. I Remember (Death in the Afternoon) (5:11)
  8. Rage in Eden (4:12)
  9. Lament (5:02)
  10. One Small Day (4:49)
  11. All Stood Still * (4:44)
  12. Your Name (Has Slipped My Mind) * (5:42)
  13. Vienna (5:22)
  14. Reap the Wild Wind * (4:35)
  15. Dancing with Tears in My Eyes (5:30)
  16. Hymn (7:42)
  17. Sleepwalk (3:52)
  18. The Voice (7:24)
avatar van Jan Wessels
Stond een tijdje geleden met dit album in mijn handen en nam 'm niet mee. Tja, hoe klinkt Ultravox nog na al die jaren. En ik heb al Monument als live-album (hoewel daar een hele trits sterke nummers op missen).
Op 26 april 2010 heb ik ze live zien spelen in Paradiso. Een fantastisch concert welke een diepe indruk op mij achterliet. Het hele gebeuren liet mij niet los dus vandaag toch maar dit album gekocht in een speciale limited uitvoering. Dus inclusief een DVD van het hele concert in DTS en Dolby 5.1. Daarnaast 2 cd's met alle 18 nummers zoals boven. Opnieuw een waanzinnige trip om het concert te zien. Als extra staat op de dvd ook nog een korte documentaire over de voorbereidingen van deze reünie met als hoogtepunt het moment dat de heren elkaar weer zien.
Zoals Midge Ure zelf al zegt op de dvd: Ik wist niet dat we zo goed waren.

avatar van joko16
Waanzinnig goed, zowel dvd als 2 cd's.
Ure is nog super bij stem ook, geweldig!

avatar van vigil
Erg goed concert en prachtige setlist, dus wat wil een mens nog meer!

avatar van suffeteun
De uitvoeringen klinken beter dan ooit.Een absolute aanrader.Setlist zit fantastisch in elkaar.Favorieten zijn Rage in Eden en het prachtige Your name has slipped my mind again.

avatar van Brunniepoo
Van het optreden in Paradiso herinner ik me bovenal de bass die het eerste deel van het concert domineerde, maar verder was het een prima optreden.

Deze registratie laat een band zien die live de studioversies met gemak weet te overtreffen, ik vind eigenlijk zo ongeveer elk nummer interessanter klinken dan op plaat en de publieksparticipatie werkt hier erg goed. The Voice is - net als in Amsterdam - een waanzinnige afsluiter.

Enig minpunt vind ik hier de vocalen, Midge Ure klinkt toch wel erg geforceerd en haalt de hoge noten vrij vaak niet (als hij al niet bewust lager zingt). Misschien begrijpelijk maar het contrasteert met de topprestatie die de band verder levert.

avatar van frolunda
Uitstekend live album mede door de perfect samengestelde setlist.Daarnaast is de band gewoon prima in vorm,het klinkt allemaal een klok,alleen zanger Midge Ure laat af en toe wat steekjes vallen.
De opnames zijn gemaakt op 30 april 2009 in London als onderdeel van de Return to Eden tour en de Ultravox speelt hier in zijn meest bekende samenstelling van Ure/Cross/Cann/Currie.
Het meeste indruk maakt het duo I Remember (Death in the Afternoon) en Rage in Eden van het gelijknamige album uit 1981.Ook de overige nummers van dit naar mijn mening sterkste album van de band behoren tot de hoogtepunten.
De overige songs doen daar echter nauwelijks voor onder,vaak overtreffen ze zelfs de studioversies.
Een ander pluspunt is de mooie interactie met het publiek waardoor Return to Eden simpelweg een perfect live document van de band is.
Dikke vier sterren.

Een geweldige live document, met de beste album tracks.
4 goede muzikanten, waarin de combinatie gitaar / keyboard goed uit de verf komt.
Vooral bij nummers als the thin wall, en luister eens naar het laatste gedeelte van passing stranger.
Echt brilliant.
Daarom hebben ze zo hun laatste studio album zo ook genoemd.
Is trouwens ook een goed album.