Animalistic - Fauna (2010)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Animal Behavior (2:06)
  2. Animalistic (4:25)
  3. Cipher (4:11)
  4. Frame of Mind (3:21)
  5. Reflections of Light (4:34)
  6. Eye of the Needle (2:43)
  7. Camembert (3:00)
  8. Sarah (5:00)
  9. Lights Out (4:37)
  10. Soul Shadows (3:17)
  11. Antagonism (3:00)
  12. The Half (3:21)
  13. Back to Basics (4:02)
  14. As the Breezes Flow (9:48)
avatar van JLjuju
Ah! Hard dat ie erop staat.
Op 't eerste gehoor klinkt dit echt alsof het zo uit midjaren '90 zou kunnen komen. Erg chille beats en raps.
Ik check hem nog eens goed.

Relax
Geweldig album met het idee dat dit niet eens door echte professionals gedaan zijn.. en nog niet eens volwassen!! Daar moet ik echt mijn complimenten aan geven.
Mijn favoriet is echt Eye of the Needle, Korhymes past gewoon 100% op zo'n beat en SB vult wel aardig aan.
Voorderest overheerst SB bij de andere beats wel door zijn kwaliteiten in zijn stem en accent, maar Korhymes valt totaal niet tegen.
Maar om het mooi te maken, Korhymes heeft alle beats gemaakt, dus outshined word hij niet op het album!

3,5* omdat het bij het einde een klein beetje inzakt.

avatar van Rhythm & Poetry
De producties vind ik zeer sterk met de raps heb ik minder hoewel ik die contradictie wel leuk vind. Aan de ene kant die jazzgeoriënteerde, rustige beats en aan de andere kant die harde, rauwe raps. Dat past op een of andere manier wel prima bijelkaar. SB vind ik de betere rapper, maar hem hoor ik net wat te weinig. Korhymes zijn stem is voor deze producties soms net wat te nadrukkelijk aanwezig. Toch ben ik nog altijd liefhebber van zijn stemgeluid, misschien ook wel omdat het een heel uniek geluid is. Een struikelblok is denk ik de verstaanbaarheid, het is niet zo zeer de manier van uitspreken, maar meer de manier van articuleren dat het soms zo lastig verstaanbaar maakt. Verder zou ik de track Camembert liever als een skit zien (van 1 minuut) dan een gehele track. De grap gaat namelijk vervelen na een tijdje. Frame of Mind is trouwens mijn favoriete track, bevat een zeer verslavende sample.

avatar van MAS
MAS
Ben erg benieuwd naar dit album. Heb een mailtje gestuurd om hem te bestellen.

avatar van Chrisseh
Wow, dit album staat zelfs op een van de grootste blogspots voor hiphop albums die ik ken. Ze gaan internationaal!

Ik vind de clip trouwens erg dope geschoten, inclusief heerlijke beat.

avatar van MJ_DA_MAN
Vet dat iemand dit op HHB heeft gezet .

avatar van Stapler
HHL bedoel je ?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee, HHB, zo'n beetje de/het bekendste hiphopblog van dit moment, al jaren.

avatar van Stapler
Oh ok vet

avatar van MAS
MAS
Dit doet me erg veel denken aan jaren 90 hiphop en dat vind ik erg vet!

avatar van thgryda
Staat inderdaad ook op een andere blog waar ik vaak op check, eens uitchecken dus

avatar van nega
Dope shit. Eye of the Needle is mijn favo. Korry komt erg dope daar.

Relax
Eye of the Needle is een stiekeme classic.

Relax
- animalistic.nl voor gratis download.

Voor degene die erin geinteresseerd zijn maar te verlegen zijn om te vragen waar het staat.

Relax
8 stemmen maar? Ik dacht dat Korhymes wel wat bekender was hier..

avatar van Arrie
Laatst weer eens opgezet, en blijft toch wel een erg fijn album, brengt je helemaal in de jaren 90 sfeer, en ongelofelijk als je bedenkt dat het door twee jongens van 17 (toch?) is gemaakt. Prima beats en raps. Vind het stemgeluid van Korhymes erg fijn, maar SB doet het ook niet onverdienstelijk. Al met al een erg fijn debuut waarbij je je afvraagt tot welke hoogten Animalistic nog kan stijgen. Dikverdiende 3,5*