Aesop Rock - Fast Cars, Danger, Fire and Knives (2005)

Label: Definitive Jux

1. Fast Cars (4:48)
  2. Number Nine (4:05)
  3. Zodiaccupuncture (4:21)
  4. Holy Smokes (3:51)
  5. Winners Take All (4:46)
  6. Rickety Rackety (4:31)

met El-P en Camu Tao

7. Food, Clothes, Medicine (4:36)
  8. Facemelter * (5:05)
avatar van BoordAppel
Zo op het eerste gehoor weer erg lekker. Productie van Aesop is wat rustiger in vergelijking met Bazooka Tooth en dat zullen veel mensen wel kunnen waarderen. Heb nog niet naar de teksten geluisterd maar Aesop flowt in ieder geval weer erg lekker.

Deze EP komt met een boekwerk van 88 pagina's met alle lyrics van zijn albums vanaf Float. Lijkt me logisch dat ik deze dus origineel moet hebben. Blijft alleen de vraag: waar zou je dit in Nederland kunnen vinden?

avatar van Vizzle
bij BOL hebben ze alles!

avatar van BoordAppel
Jaja, maar ik heb m inmiddels allang . Lag ook gewoon bij de Kroese en de Waaghals.

Harco
Een van de leukere Aesop releases. Met Number Nine als uitschieter. Lekkere, variërende beats, afkomstig van Blockhead, Rob Sonic en Aesop himself. Dat halve uur is een perfecte lengte, waardoor Mr. Bavitz geen moment gaat vervelen.

En als z'n moeder roept: "Please do not bootleg," voel ik me toch wel een beetje schuldig.

avatar van Osiris Apis
BoordAppel schreef:

Is elke versie met dat boekwerk? Of alleen special edition?

avatar van BoordAppel
Volgens mij elke versie. Ik heb in ieder geval nooit een andere gezien.

Improvision
BoordAppel schreef:
Volgens mij elke versie. Ik heb in ieder geval nooit een andere gezien.

Het waren alleen de X-aantal eerste exemplaren. Weet niet meer hoeveel.

Maar misschien intussen al bij elk exemplaar.

(Hier wordt je waarschijnlijk niet veel wijzer uit.)

avatar van hiphopmaster
Aesop en Def Jux blijft toch een lekker combinatie. Zo ook dit tussendoortje dat in 2005 uitkwam, wat toch een behoorlijk jaar was voor Def Jux (releases van Cage, The Perceptionists en deze dan....). Hopelijk wordt 2009 een goed jaar voor ze, want eigenlijk vind ik het allemal veel te mager wat dit label uitbrengt, zeker gezien de kwaliteit die ze aan boord hebben.

Favo's op Fast cars......zijn voor mij Rickety Rackety, Zodiaccupuncture en Food, Clothes & Medicine. 4*!

Wat is holy smokes ook een lekker nummer, "I'm not an asshole i'm just a little confused"

en dan.. "You know what, to be completely honest with you aesop you're a fucking asshole"

avatar van Kill_illuminati
Harco schreef:

Zou ik mij anders ook voelen.

avatar van Brains
Erg leuke EP met zeer dikke producties naar mijn mening. Aesop Rock blijft gewoon een zeer goede MC met zijn eigen stijl. Aesop Rock past ook goed op de beats al vindt ik de producties op Labor Days meer zijn stijl.

Kortom, en zeer goede EP met als hoogtepunten Fast Cars en Holy Smokes.

4.0*

avatar van GarnalenPeller
Wat een fucking geweldige lyrics.

Rene1979
Boekje is alleen bij de limited edition. Er is ook een normale versie zonder boek. Er zijn er wel genoeg van gemaakt want je kan hem nog wel hier en daar krijgen. Fucking geweldig dit zoals altijd met Aesop.

avatar van niels94
Alleen al voor Rickety Rackety moet je dit ep'tje checken!