Bifrost - Mythistory (1998)

1 stem

Label: Hammerheart

1. Sacrifice (Intro) (1:42)
  2. The Gods Lament (3:23)
  3. You Fear My Kind (The Truth Divine) (4:21)
  4. All Creation Wept... (5:17)
  5. Soulbound Eternity (4:09)
  6. The Dark Woodspirit (2:49)
  7. In Nocturno Silencio (4:32)
  8. Come...Burn with Me! (3:48)
  9. We Dance 'till Dawn (4:35)
  10. Dreaming the Dark (4:47)
  11. Without Soulcontrol... (2:11)
avatar van Edwynn
Mythistory was het derde album van de Nederlandse 'pagan' metalband Bifrost. En het enige album dat ik ervan ken. Het schijfje bevat aardige, niet opzienbarende thrash met een zwart randje. De teksten zijn wel interessanter dan menig soortgenoot. Meermalen moet ik aan de oude Sabbat denken. Dat komt met name door de Walkyieriaanse vocalen van zanger Guido Heijnens. Al wordt die genialiteit geen moment benaderd. Af en toe duiken er ook nog wat duistere synths op.
Dat zorgt voor wat afwisseling. Verder dendert de muziek wat ongemerkt voort. Het geluid is wat dunnetjes maar desalniettemin is dit best aardig om zo nu en dan eens aan te hebben.