Treat - Coup de Grace (2010)

Zweden
Label: Universal

1. Prelude: Coup de Grace (2:27)
  2. The War Is Over (3:57)
  3. All In (4:11)
  4. Papertiger (4:27)
  5. Roar (4:27)
  6. A Life to Die For (4:21)
  7. Tangled Up (4:07)
  8. Skies of Mongolia (3:52)
  9. Heaven Can Wait (3:29)
  10. I'm Not Runnin' (3:26)
  11. No Way Without You (4:09)
  12. We Own the Night (4:34)
  13. All for Love (3:50)
  14. Breathless (4:22)
avatar van vielip
Ondanks dat hun oude albums ook zeker de moeite waard zijn is dit met afstand het beste Treat album! Geen enkel nummer is slecht of valt uit de toon en de produktie is top! Geweldige refreinen en melodieen vliegen je om de oren. Iets wat ik bijvoorbeeld op de recentere albums van Europe mis. Waarom haal ik Europe erbij? Ze komen beide uit Zweden, maken beide melodic rock op hoog niveau en omdat Treat in de jaren 80 vaak werd vergeleken met z'n grote broer. Met dit album steekt Treat die grote broer echterwel mooi de loef af wat mij betreft!
Vanaf opener The war is over tot het laatste nummer Breathless is het genieten geblazen. Verplichte kost voor liefhebbers van melodic rock!!

avatar van Von Helsing
Inderdaad een opvallend sterk album van Treat. Normaliter vind ik het middelmaat troef wat deze band te bieden heeft maar dit is met gerust het beste old-school hardrock album te noemen van de laatste 10 jaar.

Jep, helemaal mee eens!

Heerlijke melodieuze rock cd is me 100 % meegevallen... Bon Jovi/Europe eat your heart out

avatar van Dream Theater
Inderdaad verrassende cd wat vooral te danken is aan het feit dat te toch melodieuze nummers lekker pittig klinken. Toch vind ik niet dat deze band te vergelijken is met Europe, die op de latere cd`s meer invloed van blues ( invloed John Norum ) hebben en toch mijns inziens nu iets minder toegankelijk klinken als Treat. Sterke nummers op deze cd zijn The War Is Over, Roar, Tangled Up, Skies of Mongolia of I`m Not Runnin.

avatar van vielip
Ik bedoelde ook meer de jaren 80 Europe. Je hebt gelijk dat beide bands anno nu niet meer te vergelijken zijn. Europe maakt hedentendage inderdaad meer bluesgerichte hardrock. Veel rauwer en harder dan wat ze in de jaren 80 deden. Ook lang niet slecht hoor overigens maar toch neig ik meer naar een album als Wings of tomorrow...

Ozric Spacefolk
Dit is inderdaad een lekker stevige, rauwe en melodieuze hardrock plaat.

Goede dreigende zware riffs afgewisseld met heerlijke meezingrefreinen en melodieuze vingervlugge solo's.

Zo hoor ik mijn hardrock graag.