menu

Cozy Powell - The Best Of (1997)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Polydor

  1. Theme One (3:36)
  2. Killer (7:16)
  3. Sweet Poison (6:26)
  4. The Loner (4:52)
  5. Over the Top (8:38)
  6. Cat Moves (5:12)
  7. Sunset (4:32)
  8. Hot Rock (4:38)
  9. The Blister (4:24)
  10. Up on the Downs (3:59)
  11. Formula One (3:21)
  12. Dartmoore (5:41)
  13. 633 Squadron (4:13)
  14. Octopuss (5:53)
  15. The Big Country (2:56)
  16. The Rattler (2:57)
totale tijdsduur: 1:18:34
zoeken in:
avatar van Jan Wessels
Hé? Een Very Best Of zonder zijn ene Nederlandse hitje Dance With The Devil (uit 1973)?

avatar van gigage
4,0
5 nummers van over the top (1979) met Gary Moore scheurend op Killer. En Jack Bruce ( cream) weergaloos op bass. Overige nummers behalve the loner zijn wat meer op Don Airey's keyboards gebaseerd.
De daaropvolgende 4 nummers van Tilt (1981) rocken wat meer. Jeff Beck op Cat moves en Hot Rock, Gary Moore op het bluesy Sunset en het furieuze the Blister.
Vervolgens 7 van de 8 tracks van Octopuss (1983) waarin Mel Galley (whitesnake) de eerste 2 voor zijn rekening neemt. Gary Moore op het wat belegen dartmoore en dan de highlights 633 squadron en octopuss. Hierin gaat Cozy helemaal los op ten eerste een film score en daarna op alleen het meeslepende tandenknarsende bass spel van colin hodgkinson. Kan alleen op vol volume beluisterd worden anders komt het niet over. Dan nog eoa TV tune en afsluitend wat gitaargeweld.
Nice to have cd mocht je het zangwerk even beu zijn.

avatar van gigage
4,0
Deze gaat toch een halfje omhoog al is het maar om de fantastische productie.
Bij 5. Over the Top, gooit Don Airey (nu Deep Purple) zijn hele arsenaal open. Wat hij al uit een Yamaha en mini moog keyboard kon toveren (blazers, strings etc) in 1979 is wel erg knap gedaan.
De veel artiesten die hier op meewerkten zijn misschien in de vergetelheid geraakt maar stonden toen toch wel op de top van hun kunnen. Afijn, die heb ik hierboven al eens genoemd.
The Loner met Clem Clempson (Colosseum, Humble Pie) op gitaar, Jack Bruce op bass en Cozy natuurlijk achter zijn drumkit.

buizen
Goh, ken dit album niet.
Hoop het ooit eens ergens te komen. Wel fijn om alles van Cozy te hebben, zijn solo-albums, bijv. Tilt, zijn steengoed en inderdaad altijd omringd met topmuzikanten.
Jammer dat Living A Lie en The Right Side er niet op staan.

avatar van B.Robertson
CD is nog steeds verkrijgbaar en hoeft niet veel te kosten. Kwam dit album tot mijn verrassing tegen bij Dodax onder de zoekterm Jon Lord. Speelduur wordt met bijna tachtig minuten volop benut en dat daarbij keuzes gemaakt moesten worden neem ik op de koop toe. Met deze The Best Of wordt het in januari of misschien nog wel eind deze maand bij voorbaat genieten geblazen, als ik de omschrijvingen zo lees!

avatar van Larzz
Jan Wessels schreef:
Hé? Een Very Best Of zonder zijn ene Nederlandse hitje Dance With The Devil (uit 1973)?
Andere platenmaatschappij. Dit zijn opnamen van zijn periode bij Ariola (Polydor). Dance with the Devil was op het RAK label (EMI). Kennelijk wilde ze niet samenwerken voor de verzamel cd.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:09 uur

geplaatst: vandaag om 10:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.