Serge Gainsbourg - Initials B.B. (1968)

Frankrijk
Label: Philips

1. Initials B.B. (3:36)
  2. Comic Strip (2:13)
  3. Bloody Jack (2:07)
  4. Docteur Jekyll et Monsieur Hyde (1:59)
  5. Torrey Canyon (2:45)
  6. Shu Ba du Ba Loo Ba (2:08)
  7. Ford Mustang (2:43)
  8. Bonnie and Clyde (4:17)

met Brigitte Bardot

9. Black and White (2:11)
  10. Qui Est "In" Qui Est "Out" (2:16)
  11. Hold-Up (2:39)
  12. Marilu (2:32)
  13. Chatterton * (2:04)
  14. Comic Strip * (2:31)
  15. Torrey Canyon * (2:38)
  16. Hold Up * (2:34)
  17. Chatterton * (2:04)
  18. Requiem pour un Con * (2:50)
avatar van 93.9
titelnummer klinkt echt werelds!

avatar van levenvergeten
Initials B.B.

Maar ook Bonnie & Clyde weet me prima te bekoren. Dat ik dit goede muziek zou vinden had ik van te voren niet gedacht.

EVANSHEWSON
Het Franse Enfant Terrible op zijn allerbest zowat!
Initials BB (Brigitte Bardot, voor wie mocht twijfelen), Comic Strip (met al die geluidjes, zalig), Ford Mustang (modelletje van 1968 uit Bullit ook mijn favoriete auto allertijden), Bonnie Parker en Clyde Barrow, héérlijke muziek is dit alles, hier staan geen dipjes op, Gainsbourg maakt eeuwige muziek!
Chanson met hooks is dit!
4.5 sterren een eeuwig respect! Je moet ook zijn integrale dvd-collectie hebben met intervieuws, clips etc... magnifique!
****1/2

Father McKenzie
kaztor schreef:
Bonnie & Clyde = Oasis - Wonderwall.

Ik zal nog eens luisteren, raar, het is me nooit opgevallen;

Ik verhoog mijn waardering voor dit gewèldige album, dit is van zulk een tijdloze klasse, ik overweeg om het in mijn top tien op te nemen!

avatar van lovegun
Initials BB is echt prachtig!

avatar van titan
titan (crew)
kaztor schreef:
Bonnie & Clyde = Oasis - Wonderwall.

Initials BB = 1e deel van de 9e symphonie van Dvorak.

Cured
Ik moet deze binnenkort even beluisteren. ken wel Histoire en vind die erg goed, maar deze scoort toch ook wel behoorlijk, ben benieuwd

avatar van T.O.
Bonnie & Clyde = gesampled door MC Solaar

avatar van adri1982
Bonnie et Clyde beluisterd, nadat ik op YouTube op zoek was over dat legendarisch bankroversduo. Waarschijnlijk een antwoord op de film van 1967 met Warren Beatty en Faye Dunaway, maar Bonnie et Clyde is een prachtig nummer met mooie zang van zowel Serge Gainsbourg als Brigitte Bardot.
Vergeleken met deze Franse song stelt The Ballad of Bonnie & Clyde van Georgie Fame niets voor.

avatar van T.O.
Hoe verhoudt dit album zich tot deze plaat ?