André van Duin - Dubbel (2010)

Label: Stage

1. Het Mooiste Beroep van de Wereld (2:28)
  2. Zeilen op de Wind van Vandaag (3:19)
  3. Zomaar een Lied (3:41)
  4. Moederdag (3:08)
  5. Heb Ik Vandaag Al Gezegd Dat Ik van Je Hou (3:11)
  6. Het Dorp (4:02)
  7. Als Ik Even Niks Te Doen Heb (3:29)
  8. Wie Wil Er Nou Geen Duo Zijn (3:47)

met Joke Bruijs

9. Liefde Is (3:10)
  10. Ode aan Toon (3:36)
  11. Honderden Ogen (3:15)
  12. Mijn Allergrootste Fan (3:23)
  13. Dan Is het Weer Nieuwjaar (3:11)
  14. Alle Koeien (3:47)
  15. De Balletjes van de Koningin (3:07)
  16. Het Balpenlied (2:59)
  17. Schijt Maar in Me Pannetje (3:07)
  18. Ik Hou van Jou (3:30)
  19. Aan het Einde van de Regenboog (3:13)
  20. Tante Alida (4:21)
  21. Ik Heb M'n Dag Niet Vandaag (4:57)
  22. Wij Zijn de Rijdende Rechter (4:06)
  23. Ik Kan Niet Dansen (3:59)
  24. Ome Cor Heb een Drilboor (3:24)
  25. Leentje Leerde Lotje Lopen (4:31)
  26. Lekkere Wijven (3:08)
avatar van Slowgaze
Beste Hallelujah-cover ooit.

avatar van strandsmurf
Nou, schijt maar in me pannetje!

De cover is op zijn André van Duins weer ouderwets lelijk: lijkt zo uit de jaren '70 weggelopen. En da's een prestatie, gezien covers doorgaans geen benen hebben. (Pa-dam-tsssj.)

Zojuist op tv een special gezien waarin Van Duin een aantal nummers ten gehore bracht, en afgaande daarop kan ik concluderen dat de muziek ook weer typisch Van Duin is. De serieuze (liefdes)liedjes brengen je spontaan terug naar de jaren '50, maar dan, helaas, ontelbare keren gelikter. De komische liedjes variëren van razendgrappig (Ik heb m'n dag niet vandaag) tot knetterirritant (Het balpenlied). Eentje voor de liefhebber, dus.

avatar van KILLERBEE99
Leentje Leerde Lotje Lopen

avatar van B.Robertson
Zijn eerste album sinds "De Buurtbrothers" uit 1996. Heb de eerste disc, "serieus", een keer gehoord en er viel doorheen te komen. Sommige nummers zijn live opgenomen tijdens zijn theatershows. De tweede disc,"knettergek", wekt meer mijn interesse, "De Balletjes van de Koningin" heb ik op single. "Ome Cor Heb een Drilboor" is ook wel sterk. Sommige liedjes, zoals "Lekkere Wijven", heeft hij eerder opgenomen.