Mari Hamada - Romantic Night (1983)

1 stem

Japan
Rock / Metal
Label: Invitation

1. Don't Change Your Mind (4:24)
  2. Violence Fire (4:10)
  3. From Long Ago (3:55)
  4. Xanadu (3:10)
  5. Lost My Heart (5:13)
  6. Romantic Night (3:54)
  7. Shadow (4:12)
  8. Can't Stop the Rock'n Roll (3:52)
  9. Jumping High (4:56)
  10. So Long (1:26)
avatar van Lonesome Crow
Het 2de studioalbum van Mari Hamada binnen een jaar na het debuut op de Japanse markt geslingerd.
Het Munetaka Higuchi project team heeft als songwriters en uitvoerenden de touwtjes weer in handen echter de impact en de verrassing is minder als "Lunatic Doll".
Wat lijkt "Don't Change Your Mind" op "Hiroshima" van Gary Moore, een plagiaat rechtbankprocedure zou hij zeker gewonnen hebben.
Mooi ritmisch instrumentaal tussenstuk in "Violence Fire", wat opvalt is dat Mari haar stem wat meer op de voorgrond is gemixt
Lekkere zanguithalen op "From Long Ago" en zowaar een Rush-achtige break in het poprocknummer "Xanadu".

Aanstekers paraat voor "Lost My Heart", de verplichte powerballad die niet echt overtuigt.
Een echte knaller heb ik tot dusver nog niet gehoord, het titelnummer klinkt mainstream wat meer leuk is voor de afwisseling als dat het echt goed is.
De navolgende 2 songs zijn het ook niet echt, ja het klinkt op zich wel goed maar pas bij "Jumping High" word het debuutnivo gehaald.
De bezieling en energie zijn daarin weer helemaal terug, de sferische afsluiter had wat eerder op deze plaat langs moeten komen.

Het lijkt net of ze de songs van beidde albums hebben onderverdeeld in een A-categorie (het debuut) en B (deze plaat) maar het blijft kwalitatief gedegen metal.
Na Munetaka Higuchi (de drummer) was de belangrijkste man van het team de gitarist Kitajima Kenji die de gitarist was van Make-Up.
Beidde helaas overleden trouwens, hun erfenis is te horen op vele uitstekende Japanse hardrockplaten.
Na dit album zou Mari Hamada met andere muzikanten een hele rits melodieuzere AOR hardrockalbums maken en in de jaren '90 zelfs easy-listening (daar haakte ik af).