Year of No Light - Ausserwelt (2010)

Frankrijk
Label: Conspiracy

1. Perséphone I (11:53)
  2. Perséphone II (9:34)
  3. Hiérophante (13:13)
  4. Abbesse (13:08)
avatar van Joy4ever
Dit is een aangename verrassing Ben benieuwd, ik vond het debuut zeker niet verkeerd. Wie weet kunnen de heren er nog een schepje bovenop doen.

leander?
Wauw. Is dat een even een leuke pm, Joy
De split met Rosetta was een beetje matig, maar 4 epic epics en wederom een prachtige cover maakt dit inderdaad meer dan interessant.

avatar van Tha)Sven
Deze schijnt inderdaad opnieuw weer prachtig te zijn volgens de reviews.

avatar van snarf349
Ik mis het gekrijs.

avatar van trebremmit
Het tweede nummer vind ik in ieder geval al briljant.

avatar van McSavah
snarf349 schreef:
Ik mis het gekrijs.

De zanger is er mee gestopt inderdaad. Eerste luisterbeurt zit er bijna op, ben niet ontevreden.

avatar van trebremmit
Helemaal beluisterd en het hele album is waanzinnig, wat een geweldig atmosferisch en donker geluid produceren ze op deze plaat. Gelijk maar besteld op vinyl, ik was een beetje uitgekeken op sludge en post-metal maar hierdoor gaat mijn sludge hart weer sneller kloppen.

avatar van Joy4ever
Wat een fantastisch album!!!! Hiérophante . Dat tweede gedeelte is hemels!! Tot zover track van het jaar. Voor de rest sluit ik me aan bij de woorden van trebremmit. Dit zal nog veel luisterplezier geven. Fantastisch.

avatar van laboomzaa
Mooi album, de sfeer is donker, maar niet donker van donker, het is donker van dauw. Koud is het ook niet, je ruikt het gras erdoor heen. Zo ver ben ik dan met dit album...ik mis wel zang.

Voor nu 3,5**

leander?
Zeker niet slecht, maar zoals veel bovenstaanden mis ik de uitstekende vocals van Nord. Jammer dat hij weg is. Echt zonde.

avatar van AOVV
Sfeervolle plaat van Year Of No Light, bestaande uit vier, weliswaar lange, nummers. Een van de betere post-rockplaten die ik dit jaar al heb beluisterd, moet ik zeggen, en er zit ook wel wat sludge in, enkele passages doen me denken aan Ufomammut, al vond ik hun nieuwe plaat nog wel wat beter.

3,5 sterren voorlopig

avatar van essence
Een paar keer geprobeerd maar ik kan hier weinig mee. Het is meer postrock dan sludge imo en ik hoor dan ook heel veel dingen terug - laat ik ze dan maar clichés noemen - die ik eerder ook al bij bands als Mogwai of Mono heb gehoord. Niets nieuws onder de zon dus. En de sfeerschepping haalt mij ook niet over de streep. Heel matig album.