Aztec Camera - The Best Of (1999)

Label: Warner.ESP

1. Somewhere in My Heart (4:02)
  2. Oblivious (3:12)
  3. Good Morning Britain (4:02)
  4. Working in a Goldmine (5:43)
  5. How Men Are (3:41)
  6. Birth of the True (2:42)
  7. Pillar to Post (4:02)
  8. Walk Out to Winter (3:25)
  9. All I Need Is Everything (5:50)
  10. Deep & Wide & Tall (4:05)
  11. Jump (2:51)
  12. Killermont Street (3:19)
  13. The Crying Scene (3:36)
  14. Spanish Horses (4:37)
  15. Reason for Living (3:17)
  16. We Could Send Letters (5:44)
EVANSHEWSON
Het enige album dat ik van ze heb. Méér ken ik er dan helaas ook niet van, maar wellicht is dit echt wel het beste, ik heb geen idee of er keysongs op ontbreken, daarvoor ben ik geen kenner van deze band.

Hun versie van Jump werd vaak op de Vlaamse Radio één gedraaid, wat mijn interesse wel wat heeft aangewakkerd voor dit bandje.

Somewhere in My Heart is ook mooi, Spanish Horses is ook een mooie track.

al bij al een redelijk plaatje, maar ontzettend wild word ik er niet van.

3 sterren

* * *

avatar van TEQUILA SUNRISE
EVANSHEWSON schreef:

Somewhere in My Heart is ook mooi, Spanish Horses is ook een mooie track.

al bij al een redelijk plaatje, maar ontzettend wild word ik er niet van.

3 sterren

* * *

TIP: Probeer Knife hun 2e album te pakken te krijgen ,absoluut de moeite waard . vooral het titelnummer

Oblivious was een klein hitje in de jaren 80; beetje wave, beetje Spandau Ballet. Vervolgens ging het wat meer richting Matt Bianco.
Toch wordt ik nog steeds blij als ik Oblivious hoor; alleen hoor ik hem bijna nooit meer op de radio.
Bijna nooit?
Nooit!!

Lost Highway
Ik hoorde het deze week nog op de radio dus dat valt wel mee.
Meteen ook het enige nummer dat me bekend is van dit collectief.

Ook wel het beste nummer. Maar ik hoor het dus echt nooit meer.

avatar van snarf349
geen idee wat je woonplaats is, maar op radio nostalgie ( voorheen radio antwerpen ) willen dit soort platen nog wel eens draaien.
is tegenwoordig ipv skyradio op het werk te beluisteren, en dat is een forse verbetering, maar dat is offtopic.

Hier in Nederland valt dit alleen op KinK FM te beluisteren, en dat zit dan niet eens op de fm-frequentie (lees: wordt niet gesubsidieerd door dat stelletje sukkels in Den Haag).

Pieter Paal
Roddy Frame is bijna in zijn eentje Aztec Camera, maar die soul-volle meiden in de achtergrondkoortjes vind ik ook helemaal toppie!

beaster1256
heb vroeger enkele platen gehad van dit groepje rond roddy frame , maar met deze best of heb je het beste op 1 cd

avatar van dazzler
Mooie verzamelaar van het Schotse Aztec Camera, het muzikale project van Roddy Frame.

Grote afwezige is echter de radiovriendelijke single Still on Fire van Knife (1984).
Die had gerust in plaats van track 12 of 15 gemogen. Backward and Forwards
of beter nog, Just Like the USA van datzelfde album had ook best gemogen.

Alle andere nummers zijn musts. Daarbij valt Jump op, de cover van Van Halens
megahit uit 1984. In een akoestisch jasje en het b-kantje van All I Need Is Everything.
Van het laatste album Frestonia (1995) werden geen nummers gekozen.

Pilar to Post, Oblivious, Walk Out to Winter, All I Need Is Everything,
het afwezige Still on Fire, Birth of the True, de UK hitsingle Somewhere in My Heart,
het bijzonder fraaie Working in a Goldmine, het met Clash gitarist Mick Jones opgenomen
Good Morning Britain en het warmbloedige Spanish Horses zijn allemaal genietbaar.

Op zijn best klinkt Aztec Camera als Prefab Sprout, maar altijd met iets meer
een akoestisch inslag of een jazzy toets. De liedjes zijn zelden absolute toppers,
maar vaak genoeg erg aardig om te beluisteren. Best wel het ontdekken waard.