Roland Van Campenhout & Wannes Van de Velde - De Nomaden van de Muziek (2000)

België
Blues / Roots
Label: Virgin

1. I Don't Worry 'Bout a Thing / Gone (4:15)
  2. The Cuckoo (1:55)
  3. Blue Jeans (3:25)
  4. As Time Goes By (4:53)
  5. Comme Facetta Mammeta (2:27)
  6. Poverty (1:05)
  7. Love Lie with Me (0:38)
  8. Needle of Death (3:10)
  9. Mieke en de Sergeant (2:34)
  10. Linin' Track (2:00)
  11. Jan Broeder (2:53)
  12. De Zwerver (2:20)
  13. Ontmoeting Met een Mens (2:20)
  14. Oorlogsgeleerden (4:21)
  15. Café Breughel (4:18)
  16. Café Zonder Naam (2:27)
  17. Jong Soldaat (1:44)
EVANSHEWSON
Geslaagde samenwerking tussen Vlaamse Helden.

Roland van Campenhout, wie kent hem niet, hij is de bekendste bluesman, dronkebroer en nachtraaf van Vlaanderen. Wannes Van de Velde is een Antwerps volkszanger en Monument.

Die twee samen geeft soms echt vonken. Zoals bijvoorbeeld op het prachtige Comme Faceta Mammeta!

oorlogsgeleerden is een adaptatie van Masters of War van Bob Dylan, jawel.

De Zwerver, Café Breughel, het zijn stuk voor stuk zulke mooie liedjes, moeilijk te omschrijven, je moet dit echt gehoord hebben.

Ik ga ze beslist vanavond in bed herbeluisteren, deze prachtplaat!

Hallelujah Soulbrothers!

****1/2

thejazzscène
Ja, er staan erg mooie nummers tussen. Neem nu die van Jan Bruder, café Breughel maar vooral Jong Soldaat. Bijzonder triestige sfeer en mooie teksten die erg goed overkomen.

Wat mij altijd aan het lachen brengt is wanneer de mannen Engels gaan zingen. Dat klinkt echt niet: plat engels op z'n antwerps. Echt lachen.

avatar van jovad
Crepeer voor mijn part en liefst nog vandaag
En ik volg uw kist liever rap dan te traag
En ik zal u zien zakken in de vredige grond
En ik schrijf op uw graven: ‘Gevaarlijken hond’!

Brandend actueel en zal spijtig genoeg altijd actueel blijven. Kippenvelmoment

Dwerg Hippoliet
Gezellig album.