The Kids - 1976-1986 (1991)

Alternatieve titel: 1976-1986 (Master Serie)

Belgiƫ
Punk / Pop
Label: PolyGram

1. This Is Rock 'N' Roll (2:36)
  2. Baby That's Alright (1:52)
  3. Fascist Cops (2:31)
  4. Money Is All I Need (2:01)
  5. Naughty Boys (2:25)
  6. Rock over Belgium (2:07)
  7. Do You Wanna Know (3:00)
  8. So Cruel to Me (3:36)
  9. Here They Come (4:24)
  10. Something Better to Do (2:52)
  11. Dancing (2:41)
  12. It Doesn't Matter Babe (2:22)
  13. Lonely Man (3:15)
  14. There Will Be No Next Time (2:59)
  15. Wild Days Are Over (3:21)
  16. Who Knows What's Gonna Come (3:55)
  17. Fooling Yourself (3:50)
  18. Tonight (5:16)
  19. Louie, Louie * (3:37)
avatar van Zachary Glass
Qua sympathie scoort deze groep van Ludo Mariman (Mariman ) een dikke 5+

Wat betreft de liedjes: There Will Be Next Time was één van mijn favoriete nummers als vijf-/zesjarige. Na al die jaren spat het nog even energiek uit de boxen, ik moet al in een rotslecht humeur verkeren om niet te reageren op dat nummer

De rest van de nummers: Fascist Cops, This Is Rock & Roll, enz ... zijn van die kopstoot-popsongs. Effectief in die tijd, nu klinken ze ietwat gedateerd (maar ze voelen wel aan als "goed gemeend", en dat is ook iets ).

Living in the 20th Century en het debuutalbum van The Kids zijn legendarische platen geworden hier in België

Right, wie gaat er de platen van het oergezellige groepje La Muerte toevoegen?

ElMeroMero

Als (ex-)Brusselaar zou ik me tot het laatste geroepen moeten voelen maar The Romans of Red Zebra hebben nu toch even de voorrang.

Wordt nog vervolgd dus.

Jaja, There Will Be No Next Time, wat een rocker hé ? Vandaag de dag swingen ze nog de pan uit, die nummers van The Kids. En die softe touch in Wild Days Are Over, schitterend !

Ludo kon dat wel als de beste, rocken. Voor mij één van mijn Belgische muziekhelden, samen met den Arno.

Het heeft een tijdje geduurd, maar The Kids staan nu toch eindelijk op MuMe. Vandaag is dus een goede dag.

avatar van Dielie
Waar o waar vind ik deze plaat!

Goeie vraag. Iemand? Deze wil ik ook wel hebben.

avatar van meyer
haha, vanavond spelen ze voor men deur...

avatar van LucM
De eerste punkband die België rijk werd met mokerende singles als "Fascist Cops" en "Rock over Belgium". Daarna werden ze een veelzijdige rockband met "There Will Be No Next Time" als hoogtepunt. "Louie, Louie" is een geslaagde cover van die bekende rocklassieker van the Kingsmen.