Sadat X - Wild Cowboys (1996)

Label: Loud

1. The Lump Lump (3:55)
  2. Wild Cowboys (4:38)
  3. Sauce for Birdheads (4:03)

met Shawn Black

4. Open Bar (4:35)

met Grand Puba

5. Hang 'Em High (4:00)

met D.V. Alias Khryst

6. Do It Again (4:02)
  7. Game's Sober (4:35)

met Money Boss Players

8. Smoking on the Low (4:42)

met D.V. Alias Khryst en Shawn Black

9. Petty People (4:26)

met Shawn Black

10. The Interview (3:23)

met Regina Hall

11. Stages and Lights (4:15)
  12. Move On (4:35)
  13. The Funkiest (4:30)
  14. Escape from New York (4:10)

met Dedi

15. The Hashout (4:28)

met Kool Chuck, Shawn Black en Tec

avatar van FunkyMonk
The Lump Lump

raffael77
Lekkere dope beats en rhymes.

avatar van waxs
Ik beschouw Brand Nubian toch wel als een van de klassieke rapgroepen, daarin zie ik Sadat X wel als de sterkste MC van de groep. Dit solodebuut vind ik alles behalve slecht maar echt uitmuntend kan ik het ook niet noemen. De producties zijn behoorlijk doorsnee en ook de rhymes van Sadat zijn niet van bijster hoog niveau. 3,5*

avatar van P Jay
Buckwild, Diamond D, Alamo, Pete Rock, DJ Ogee, Showbiz, Beatminerz....

Een album met zo'n producers kan toch allesbehalve slecht zijn. Dat zou integendeel zelfs een TOPalbum moeten zijn.

Ik ken enkel "The Lump Lump"...

Zal hier toch maar eens achter aan moeten... Nog eentje voor op mijn uitpuilende lijstje *zucht*

avatar van thomzi50
Valt toch een tikkeltje tegen dan, P Jay. Moet niet bovenaan je lijstje; het is allemaal wel aardig, maar productioneel is het toch allemaal wat gewoontjes - en Sadat X is ook geen wereldrapper. Tussen 3* en 3,5*.

avatar van thomzi50
Toch een tikkeltje te saai voor een 3,5*. Geen uitschieters ook, dat had wel gemoeten met deze producers.

avatar van hiphopisntdead
Wel een leuk albumpje verveeld alleen wel een beetje na een paar keer luisteren. Gewoon lekker om soms even op te zetten.

3.5*

avatar van principal2000
Eigenlijk best wel een leuk album waarbij de productie goed past bij de kenmerkende stem van Sadat X. Ik heb dit album best wel grijs gedraaid. Voor mij is The Interview (productie door the Beatminerz) het beste nummer.