Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor Kinderen 2 (1981)

Label: VARAgram

1. Kinderen voor Kinderen (0:55)

met Willem Nijholt

2. Op een Onbewoond Eiland (3:03)
  3. Bijna Brugklas (2:35)
  4. Tweeling Zijn (1:55)
  5. Bang, hoezo Bang (2:43)
  6. Roken (2:13)
  7. Tandarts (1:57)
  8. Een Tweedehands Jas (4:04)
  9. En Ik (3:00)
  10. Teddybeer (2:45)
  11. Gastarbeider (2:41)
  12. Verlegenheid (3:05)
  13. Vinger in Je Neus (1:59)
  14. Foto-Album (3:40)
  15. Kom Eet Je Bie Ba Boe Ba Bord Nu Leeg (2:23)
avatar van tnf
tnf
Deze stond ooit (circa 1991) wekelijks op bij een vereniging waar ik toen onder zat, ookal was de cd toen al tien jaar oud. Op een gegeven moment kende ik zowat elk nummer uit het hoofd. Vooral 'en ik' was populair in de groep. Ik vond het leuk, en op een gegeven moment kon ik dit album thuis ook draaien (vanaf een bandje).

Anno nu heb ik gemengde gevoelens: Van jeugdsentiment, maar ook van 'wat een vreselijke kakzooi is het eigenlijk'. Achteraf is deze cd gewoon ontzettend braaf, politiek correct en bovendien Goois in de overtreffende trap, ookal steekt het compositorisch gezien goed in elkaar. Misschien was het de tijdsgeest?

Dan hoor ik liever deel 11, die ik in dezelfde periode volledig grijsgedraaid heb. Ik had toen de leeftijd voor dat soort muziek.

avatar van Dielie
'Op een Onbewoond Eiland' ! !

haha demaks!

Ha, die hoes had zo van een of andere jaren '70 progrockband kunnen zijn.

avatar van HiLL
haha inderdaad. Best proggie die kids.

avatar van Marty McFly
HiLL schreef:
haha inderdaad. Best proggie die kids.

Met name bij live-optredens wilde KvK zich nog wel eens verliezen in eindeloos uitgesponnen solo's en instrumentale "jams"...

Luister bijvoorbeeld eens naar de 10-cd live bootleg: "Kinderen voor Kinderen: The Complete VARA Sessions"!

Mojo Pin
Op een onbewoond eiland, loopt niemand voor je neus

avatar van monique
jeugsentiment

avatar van c-moon
Toen was ik 9... heb toen - ook de pakweg volgende twee jaar - dit telkens op de VARA gevolgd... jaja, ik was ook nog maar 9-10-11 he !

't waren de tijden dat véél Vlamingen heel erg veel naar de Nederlandse televisie keken... het waren ook de tijden dat wij in Vlaanderen nog bespaard bleven van commericiële zenders à la VTM en VT4 (SBS)... het waren ook de tijden toen er nog geen sprak was van Reality TV, Big Brothers en andere Espeditie Robinsonnen ....

Hehe.. jeugdsentiment.. ik kijk even naar de tracklisting en ik zie er enkele nummers staan die ik nog steeds zo kan beginnen zingen: "En ik en ik en ik, ik ben te dik...", en natuurlijk het onvergetelijke .. "op een onbewoond ei-ei-ei-ei-ei land"....

avatar van brooklyn

avatar van c-moon
brooklyn schreef:
Wat een hoes voor zo'n plaat. Een hand boven een dorpje ofzo?

Zijn het geen "blokken"? (speelgoed dus)

avatar van brooklyn
ja nu je het zegt ja. maar dan nog opmerkelijk, vooral de donkere kleuren

Wij thuis hadden altijd een ondeugende parodie op Teddybeer:

'Teddybeer, teddybeer, teddybeer, ik til je op en ik SMIJT je neer' in plaats van ZET.

avatar van tnf
tnf
brooklyn schreef:
Wat een hoes voor zo'n plaat. Een hand boven een dorpje ofzo?

Heel simpel eigenlijk: een donker iemand en een blank iemand (zie de armpjes) die samen iets opbouwen. De Kvk-hoezen hadden toendertijd altijd zo'n soort boodschap.

avatar van Marty McFly
Dazzled Kid schreef:
Wij thuis hadden altijd een ondeugende parodie op Teddybeer:

Schandalig!

avatar van Dielie
heb de lp sinds gisteren!

FANTASTISCH

avatar van BlueVelvet
Dat meisje in de clip van "onbewoond eiland" zal zich schamen als ze het terugziet

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
vertel, wat was er zo raar dan?

herman schreef:
Ha, die hoes had zo van een of andere jaren '70 progrockband kunnen zijn.

Haha, ja, heel erg vaag!

Had em ook als kleine uk.

Vinger in je neus, steek je duim in je..... mond!

En de tram (met een echte 'a'!) die ik toen nam bleef steken in de steeg, jawel!!!

2 (toepasselijk!)

avatar van Madjack71
Hoe je het ook went of keert, KvK was destijds een groot succes. Met teksten die menig onderwerp op een duidelijke wijze naar voren bracht...politiek correct of niet, dat is hier m.i totaal niet van belang.
Tekstschrijvers als Herman Pieter de Boer, Ivo de WIjs. Muziek van o.a Tony Eijk. Die trouwens ook met Op een onbewoond Eiland het populairste verkozen KvK lied heeft gemaakt. Alles zit goed in elkaar. Op een onbewoond Eiland, Tweeling zijn, Roken, En ik, het wel heel kinderlijke Teddybeer en voor die periode Gastarbeider. Zijn onderwerpen die de boodschap goed weten over te brengen en waar de politiek geen kaas van heeft gegeten. Kom Eet Je Bie Ba Boe Ba Bord Nu Leeg, zal hier in huize Madjack ook nog wel eens de revue gaan passeren. Leuk album, nog steeds.

avatar van muziekobsessie
eindelijk is iets gevonden na kapitein winokio(bekende belgische zangers!!)wat zowel mijn zoontje van 4 en ik kunnen luisteren want de meeste kinderliedjes zijn verschrikkelijk. deel 2 veel beter dan deel1 dus snap ook die stemmen niet op mume. Vooral al die muziekgenres bij mekaar erg leuk.

Gastarbeider vind ik hier het beste nummer, omdat de tekst heel goed is. Het nummer wordt gezongen door Karin Vlasblom die na Sweet Society in Frizzle Sizzle zat. Van die Sizzle horen we weinig, omdat ze nu in Amerika woont.
Op mijn school werd een jongen gepest met het nummer En Ik, omdat zijn vader kaal was (en nog steeds is). Een van de jongens riep 'he, ... dit lied gaat over je vader!'.
Op de tekst van Een Tweedehands Jas werden op school andere teksten gezongen.

Ted Kerkjes
Teddybeer is denk ik mijn favoriet. Die melodie... Als een kind een liedje voor zijn teddybeer zingt, klinkt het daadwerkelijk zo! Prachtig gedaan, erg knap gecomponeerd!

Ted Kerkjes
Sinds eergisteren op LP!!