Sven Hammond Soul - The Marmalade Sessions (2010)

Funk
Label: Rough Trade

1. Svoogaloo (4:54)
  2. Spinning Out (3:23)

met Sherry Dyanne

3. Moet Jij Wete (3:40)
  4. Fatcakes (4:37)
  5. Looking Up Turning Round (3:30)

met Corrina Greyson

6. Lust for Jive (3:49)
  7. Benny's Blues (6:31)
  8. Svub Dub (7:29)
  9. Crooked Shoe (4:54)
  10. Gotta Go (3:51)

met Corrina Greyson

11. Miss Troqlodite (3:34)

met The Deaf

12. Crooked Shoe Part 2 (4:24)
avatar van thelion
Laat de zomer nu maar komen met deze heerlijke funky sound van Sven Hammond Soul.
Als je van The Lefties Soul Connection en The Solution houd is deze ook zeker aan te raden.
Later meer in de vorm van een mening.

avatar van thelion
Als er ook maar een instrument zijn orgineele sound niet heeft verloren is het wel het Hammond orgel, al sinds de introductie in de jaren 60 is het orgel (en dus ook het geluid ervan) niet veranderd en dat maakt het zo karakterestiek.

Na in oa de begeleidings bands van Boris en Anouk te hebben gesppeld is daar dan nu het solo debut van Sven Hammond Soul. Het album staat bol van de opzwepende dansbare Jazz Funk met in de hoofdrol het Hammond orgel.
Oude tijden herleven en doen mij denken aan meesters op het Hammond als Jimmy McGiff en Brother Jack McDuff.
Lekkere uptempo Funk , Retro-Soul en ook Blues komen in een razend tempo voorbij waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten.

Bij nummers als Svoogaloo, Lust For Jive en Benny's Blues (met Benjamin Herman op Sax) knalt het Orgel je huiskamer binnen.
Moet Jij Wete had zo van The Meeters kunnen zijn en het is lang niet alleen Jazz & Funk dat de klok slaat Locking Up, Turning Round laat horen dat het ook behoorlijk kan rocken, en wat te denken van Miss Troglodite dat wel een heel erg goede 60ties rock sound heeft denk aan The Who en The Kinks.

Een album dat heel erg divers is met het Hammond in de hoofdrol en nergens eentonig word of de interesse niet vast kan houden.

Wat mij betreft de plaat voor het voorjaar en wellicht ook voor de zomer.
Hopelijk ga ik dit ook nog live meemaken want dit bruist op cd al van de energie.

5* En dus goede kans hebber op een notering in de eindejaars Top 10 van 2010.

Sven Bersee
De albumtitel klinkt heel erg slecht, dus ik sla deze over.

avatar van kühnekxs
Sven Bersee schreef:
De albumtitel klinkt heel erg slecht, dus ik sla deze over.

Zeg dan niks! Ik vind het al wonderlijk om een album geen kans te geven afgaande op de naam, het wordt nog gekker om daar ook nog notitie van te willen geven!

Sven Bersee
Sorry, maar ik mag toch een album overslaan omdat ik de albumtitel lelijk vind? Dat is voor mij heel normaal. En tja, jij vindt mijn opmerking onnodig, maar dat is jouw opmerking dan toch zeker ook. Dat jij mijn opmerking niet leuk vindt, dat is dan weer jouw goed recht.

avatar van thelion
Gisteren de heren en dame weer eens live gezien tijdens het Jazz Festival Middelburg, Was een geweldig optreden.

Tijdens het optreden vertelde Sven dat er na afloop nog gelegenheid was voor het kopen van cd's / lp's was. dus wij eerst even drankje halen en daarna opzoek naar de music-stand, bleek dat wij wat lang hadden zitten drinken en de hele handel alweer was opgeruimd jammer maar helaas.

Zie ik daar ineens de zanger (Ivan Peroti) lopen, ik ingestrekte draf er achter aan, hem gevraagd of ik nog wat vinyl kon kopen, hij kom maar even mee, dus ik backstage waar ze allemaal nog waren, ik vragen aan Sven of hij toevallig nog hun eerste album op vinyl had liggen, hij even naar de tourbus en komt terug met allebij hun albums en hun eerste 7" en nog wat merchandise en noemt een prijs waar van ik dacht dat da's geen geld alles laten signeren nog even gebabeld (zeer joviale gasten) fototje gemaakt en weer weg.

Anyway leuke anekdote maar nu zie ik dus dat hun debut album (The Marmalede sessions) op LP 4 bonus tracks heeft die niet op de cd staan.
Ook deze 4 nummers staan bol van de Funk met het Hammond in een prominente hoofdrol.
Dit was is en blijft een van de betere Nederlandse Funk, Soul, Jazz platen en verdient zijn 5* dubbel en dwars.