Macy Gray - The Sellout (2010)

R&B
Label: Concord

1. The Sellout (3:57)
  2. Lately (2:56)
  3. Kissed It (4:36)

met Velvet Revolver

4. Still Hurts (3:49)

met Romika

5. Beauty in the World (3:49)
  6. Help Me (4:37)
  7. Let You Win (3:56)
  8. That Man (3:32)
  9. Stalker (2:27)
  10. Real Love (4:02)

met Bobby Brown

11. On & On (3:19)
  12. The Comeback (4:04)
  13. Lately [Acoustic] * (3:02)
  14. Beauty in the World [Acoustic] * (3:46)
  15. The Comeback [Acoustic] * (3:44)
avatar van MusicFreak
Beauty In The World is alvast een lekker nummer. Ik blijf haar stem wel mooi vinden.

avatar van Reijersen
Een nieuw album van Gray is altijd interessant. De 3 features zijn vrij verrassend.

avatar van Emile93
Beauty in the world hoorde ik het eerst bij x-factor, maar sprak me niet zo aan. Ik ben het toch nog eens gaan luisteren maar het is een nummer wat heel erg moet wennen. Nu vind ik het prachtig. Zodra dit album uitgelekt is of uitgebracht is, ga ik het luisteren!!!!

avatar van Emile93
Ik heb de cd geluisterd en wat heerlijk!!!!! Goede stem, lekkere muziek! De nummers zijn erg origineel. Er zitten nummers bij waar menig artiest niet op zou komen denk ik!!! 4 sterren (met de kans dat ik dit nog verhoog)

avatar van CD-Recensies
Macy Gray schuift een beetje op

De CD’s van Macy Gray staan bijna compleet bij mij in de kast. De schorre raspende soulstem komt vooral in de meer melancholische nummers mooi tot zijn recht en die hebben dan ook mijn sterke voorkeur. Op haar nieuwe album (The Sellout) vallen juist deze nummers in eerste instantie een beetje tegen.

Macy over het album: “I spent over a year making this album without any pressure or opinions and being able to choose the co-writers, producers and artists that felt good to me. As a result, it really reflects my true identity. I feel like I have finally made the album I was capable of and that my fans wanted”. (bron: www.thesun.co.uk)

Macy Gray is de artiestennaam van het Amerikaanse multi-talent Natalie Renee McIntyre (1967). Ze schrijft haar eigen Neo Soul en R&B liedjes en timmert tevens aan de weg als actrice (Scary Movie, 2003). Met haar grootste hit I Try verdient ze een Grammy Award in 2001.

Op haar jongste album krijg ik de indruk dat ze iets meer opschuift naar een popgeluid (Slash speelt een riedeltje mee) en iets vaker kiest voor uptempo. Wat overblijft is de Macy Gray die ik nog steeds graag hoor. That Man, mijn grote favoriet, is daar het beste voorbeeld van.

Ik verwacht van dit album geen groot commercieel succes. Een potentiële hitsingle ontbreekt en Macy is te weinig hip om door de jongste generatie muziekliefhebbers opgepakt te worden. Sellout is gewoon een goed in elkaar gezet album met voldoende afwisseling. Of het een aankoop waard is als je ook de andere Macy Gray CD’s in de kast hebt staan betwijfel ik echter weer wel.

Tekst overgenomen van mijn blog cd-recensies.nieuwslog.nl

Rizz
Een nummer met Velvet Revolver!?

Hahaha lol

Ben verder benieuwd naar dit album.

avatar van Angelo
Vrij onopvallend is Macy Gray terug met een nieuw album. Op de een of andere manier vind ik Macy Gray een groots artieste. Ook bij haar optreden bij X-Factor liet ze weer zien dat ze best ondergewaardeerd. Ze kan werkelijk rustig en beheerst zingen en, ongeacht het feit of je haar leuk vind of niet, ze is bovenal erg professioneel. Helaas neemt haar populariteit erg af en is het na haar debuutplaat niet meer gelukt om een echt succes te produceren.

Over de nummers
- ‘The sellout’ wat een heerlijke album opener echt een mee-swinger maar toch vrij laid back.
- ‘Lately’ een floorfiller als je het mij vraagt. Niet echt een hoogstandje ofzo, maar wel een nummer waar menigeen goed op kan én wil dansen.
- ‘Kissed it’ lekkkkkkkkkkkkkker, beetje rock ’n roll zelfs, althans een popnummer met een stevige sound, een nummer als dit valt erg op tussen de rest van het album en zal daarom ook bij de meesten een erg geliefd lied zijn op dit album.
- ‘Still hurts’ waarschijnlijk het meest hitpotentiële nummer van het album, voorzien van die o zo bekende beats die momenteel zo “hot” zijn in Amerika. Als dit nummer daar zou worden uitgebracht als single zal het wellicht goed doen in de Billboard Hot 100.
- ‘Beauty in the world’, ja deze hebben we allemaal gezien en gehoord bij X-Factor. Ik denk dat dit het meest swingende en zomerse nummer is van het hele album. Wel een heerlijk nummer dat tijdloos is. Ik denk dat het over tien jaar ook nog wel een lekker zomers nummer zal blijven.
- ‘Help me’ beetje lichte HipHop invloeden met een opvallend goede achterkoor, ook zeker niet slecht.
- ‘Let you win’ easy listening achtig met de gitaar als het belangrijkste instrument, wederom niet slecht.
- ‘That man’ doet vermoeden alsof het een 50s-geïnspireerd nummer is met goede drumsolo’s.
- ‘Stalker’ is een vrij funky nummer dat best lekker in het gehoor ligt met goede beats erin.
- ‘Real love’ ligt ook wel lekker in het gehoor en zou misschien wel een hitje kunnen worden.
- ‘On and on’ wat een hip en fris nummer zeg met een best gave dancebeat eronder. Ik denk dat dit nummer steeds beter wordt naar mate je het vaker beluisterd.
- ‘The comeback’ mijn lievelingsnummer van het album. Doet me toch een beetje denken aan haar beginperiode uit de ‘On how life is’ periode. Intro is erg lekker maar het refrein is nog lekkerder!

Helaas zal ook ‘The Sellout’ geen potten breken en zal het in de meeste landen wel in de onderste regionenen van de albumlijst debuteren om vervolgens weer snel te verdwijnen. Best jammer hoor. Een redelijk goede plaat. En als ik hem moet beoordelen geef ik hem denk ik 4*. Voor de orginaliteit zou ‘ie denk ik 5* sterren krijgen. Misschien dat ik het album over een tijdje wel 5* geven. In tegen stelling to recente “comeback” platen van Mariah, Whitney, Christina Aguilera etc. vind ik dat op dit album geen enkel slecht nummer is te besporen, al met al een album van hoogwaardige kwaliteit.

Macy mag trots zijn op dit album. Zeker haar beste bijdrage sinds ‘On how life is’ en heel, heel misschien stiekem nog wel iets beter.

avatar van Twinpeaks
Vandaag voor 0,20 eurocent meegenomen bij de FRS.

Ik was haar een beetje uit het oog verloren ,maar zo op het eerste gehoor klinkt het zeker niet onaardig.Ik laat hem nog even een paar dagen op mij inwerken en dan volgt een wat uitgebreidere bespreking.

Twinpeaks schreef:
Vandaag voor 0,20 eurocent meegenomen bij de FRS.

Wow! Dan had ik hem ook wel meegenomen ja!!! Jeetje! Uitverkoop? XD

avatar van xangadix
Hahaha, ik heb hem net ook gekocht bij de FRS. Twintig cent, sjongejonge!

avatar van Twinpeaks
Lekker album .Niks hoogstaands maar gewoon prima op de Macy manier.Ik vind altijd de relaxte manier van zingen van Mevr.Gray een meerwaarde.Goede composities en een mooi ruime productie met ruimte voor instrumenten.Niks mis mee en zeker niet voor 0,20 cent
ik ga voor 3 en halve ster

avatar van Ludo
Leuke zelfspottende titel, en het is inderdáád een glad commercieel album. Het nummer met Bobby Brown slaat alles (pun intended) en het is nog een van de hoogtepunten ook!

Wellicht juist doordat het toegankelijke vooraf is aangekondigd, vind ik 'm fijn en zelfs slightly underrated.

Als Kendrick Lamar kon zingen, zong ie als Macy.