Schiller - Atemlos (2010)

Duitsland
Dance
Label: Island

1. Wilkommen (1:06)
  2. Tiefblau (4:43)
  3. Playing with Madness (4:56)

met Mia Bergström

18. Sunrise (6:13)

met Lenka

19. Augenblick * (2:05)

met Anna Maria Mühe

20. I Will Follow You (4:34)

met Henree

21. Opium (6:08)

met Jaki Liebezeit

22. The Fire * (5:54)

met Kate Havnevik

23. Un Solo Minuto * (4:45)

met Odette Di Maio

27. Himmelblau (5:24)
  28. Always You (4:38)

29. Reprise * (3:59)

avatar van ChrisX
Aah... iemand heeft hem toegevoegd.... Fijn ! Heb het album al sinds hij uitkwam in de uitgebreide editie (2cd+dvd) maar had er nog nauwelijk naar geluisterd, wachtend op het juiste moment. Met dit warme zomerweer is dit echt het perfecte album.

Atemlos gaat nagenoeg op dezelfde voet verder als de voorganger Sehnsucht en ik blijf het verbazingwekkend vinden dat deze man echt niet bekender is in de rest van de wereld. Zijn sfeervolle elektronische pop zou het ontzettend goed moeten doen, ook hier in Nederland. Voordeel is ook nog eens dat op dit album geen enkel Duitstalige song meer staat.

Heb nu achteraf spijt dat ik niet naar de Atemlos tour ben gegaan want zijn live-optredens zien er altijd erg speciaal uit met state-of-the art geluid en licht.

avatar van hidalgo
super deze cd dat hier zo weinig berichten staan is toch niet normaal ben het helemaal eens met chrisx
ik geef ook 4**** zeker weten
grtz hilda

Heerlijke rustige chillmuziek met af en toe goede vocals, idd vreemd dat dit niet bekender is. Dikke 4 sterren.

In de lijn van Schillers vorige albums. Ik heb de man live in Trier gezien in het voorjaar en het was s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d. Wie de kans heeft om een optreden mee te pikken, zeker doen. Het doet Jean Michel jarre achtig aan, met lichtshows e.d. De man zelf is ook enorm sympathiek... je ziet dat die man muziek maakt voor de muziek en niet voor het geld. Hij treedt tussen 2 en 3 uur op. Mijn bewondering voor Schiller nam vooral toe met het "Tag und Nacht" Album; met "Atemlos" doet hij het wat commerciëler en de melodieën zijn simpel, maar ze werken steeds.