Tonic - Tonic (2010)

Label: 429

1. Release Me (3:19)
  2. Daffodil (3:19)
  3. I Want It to Be (3:41)
  4. Send a Message (3:25)
  5. Bigger Than Both (4:09)
  6. Nothing Is Everything (4:23)
  7. Feel It Now (2:59)
  8. Where Do I Fit (3:05)
  9. Resolve (4:15)
  10. Precious Little Bird (2:48)
  11. Torn to Pieces (2:40)
  12. She Goes Down (3:40)
avatar van Chainsaw
Het nieuwe album van Tonic, ik ben benieuwd. Hun laatste album Head on Straight is inmiddels alweer acht jaar oud. Heb inmiddels een klein stukje gehoord en het klinkt weer prima.

avatar van Joy4ever
Zo dan, die nemen hun tijd . Ik ken Lemon Parade nog, destijds gelijk aangeschaft. Das alweer 14 jaar geleden, ik word oud

avatar van Jumpjet
Tonic is weer terug. Met het fantastische debuut 'Lemon Parade' op zak deed Tonic het niet alleen goed in de States, maar wist zelfs in Europa een bescheiden doorbraak te forceren. De albums daarna zijn nog steeds prima, maar toch duidelijk minder dan het debuut. Bij gebrek aan succes valt de band uit elkaar en Emerson Hart en Jeff Russo gaan hun eigen weg. Het solo album van Hart is aardig, maar mist de felheid van de eerste Tonic-platen.
Kortom je kon het op je vingers natellen dat deze band weer bij elkaar zou gaan komen om het oude vuur weer op te poken. Ik ben benieuwd of het gaat lukken. Maar of er ook een Europees tourtje in zit..?

avatar van Jumpjet
Vooralsnog 3,5 ster voor Tonic's comeback. Deze plaat is precies wat ik had verwacht. Tel het (voor)laatste album Head on Straight en Emerson Heart's soloplaat Sigarettes and Gasoline bij elkaar op, en je hebt 'Tonic'.
Hij raakt me niet in het hart zoals voltreffer Lemon Parade dat wel deed (en nog doet) maar een prima bandje blijft het.