Curry & Coco - We Are Beauty (2010)

1 stem

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Peermusic

1. Who's Next? (2:31)
  2. Top of the Pop (3:28)
  3. Sex Is Fashion (2:47)
  4. Meteors (3:50)
  5. Dancing Like a Monkey (3:29)
  6. Jeannie (3:41)
  7. Yummy Mummy (3:12)
  8. Ultrasonic (4:04)
  9. Party Ashes (3:46)
  10. Boys from the North (5:19)
  11. Sex Is Fashion [Remixed by Auto] * (5:51)
Lekkere electro-pop uit Frankrijk..... ik moest er zelf eigenlijk al een beetje van zuchten want heb ik dit niet al genoeg gehoord?
Ja en nee bleek al snel. Curry & Coco gebruiken inderdaad electro maar doen dat ook wel op een punky-poppy manier met soms gebruik van een lekker vet orgeltje en aangedikte synths. Blondie? Ja, een heel klein beetje dan misschien en zo zijn er nog wel meer namen te noemen.
Als je het hitje Sex Is fashion hoort moet je proberen om je gezicht in de plooi te houden bij het horen van zoveel retro en toch weet het me deze keer allemaal te pakken.
Is het omdat het zo lekker fris en vrolijk klinkt? Curry & Coco zo lekker fruitig klinkt? Je je afvraagt in welke mate het nu serieus is?
Als we dan toch retro gaan doen dan hoor ik liever We Are Beauty dan de laatste Goldfrapp (Head First). Waarschijnlijk door het lichte punk gevoel dat er in kleine mate aan toegevoegd is.
Hoe dan ook: dit is een lenteplaatje pur sang. Waarschijnlijk niet houdbaar tot de eindejaarslijstjes maar dat maakt niet uit. Mocht de zon het dan toch even laten afweten of de temperatuur nog te kil dan is daar voor dit moment Curry & Coco.