The Miserable Rich - Of Flight & Fury (2010)

Folk / Pop
Label: Humble Soul

1. Pegasus (4:34)
  2. Chestnut Sunday (4:19)
  3. Flight #1 (0:35)
  4. Somerhill (4:42)
  5. The Mouth of the Wolf (4:35)
  6. Flight #2 (0:27)
  11. Flight #4 (0:47)
  12. Let Me Fade (4:38)
  13. Hungover (1:54)
  14. Animal (5:00)
Eind 2008 plukte ik The Miserable Rich uit het lijstje van een mede-user. Ik vond het een mooie cd met name door het gebruik van de strijkers.
Inmiddels zijn we weer een tijdje verder en kan ik zeggen dat het debuut het uiteindelijk niet echt heeft weten te redden als zijnde blijvertje.
Nu de laatste tijd 'zwieresque' helemaal hot is in huize aERo lijkt me een herbeleving van dit gezelschap wel op z'n plaats, want barokke pop of chamberpop gaat zeker wel op voor The Miserable Rich en ook voor dit nieuwe album dat vol staat met zwierige strijkers in een folky setting.
Toch vrees ik dat ook dit album nooit echt tot mijn torenhoge favorieten gaat verworden zoals b.v. The Irrepressibles dat onlangs wel gedaan hebben. Ik denk dat het voornamelijk ligt aan de zang van James de Malplaquet die me niet genoeg pakt en me soms zelfs ietwat tegenstaat. Heel soms lijkt het wat op de manier van zingen die Devendra Banhart bezigt, alleen kan ik het daar dan weer goed van hebben. Dat is eigenlijk heel erg jammer want ook op dit album zitten de nummers weer goed in elkaar (ik denk zelfs nog wat beter dan op het debuut).
Maakt niet uit natuurlijk, want het is genoeg genietbaar en het is nu eenmaal niet mogelijk om in 1 jaar tijd een hele zwik nieuwe toppers tegelijkertijd te behappen dus ik kan er mee leven zullen we maar zeggen.
Voor wie zin heeft in barokke folk kan ik dit met een gerust hart aanraden en degenen die de voorganger leuk vonden zullen deze nieuwe zeker ook gaan waarderen.

avatar van Mctijn
Aero, je was me voor
Op het eerste gehoor is het debuut wat beter, iets ingetogener en dat past deze singer/songwriter wat beter. Ik ga 'm de komende dagen eens nader 'onderzoeken'.

Uit wiens lijstje plukte ik indertijd het debuut toch ook weer?

avatar van Mctijn
Hm, na 2 luisterbeurten moet ik helaas concluderen dat dit album toch wel een flink stuk minder is dan het debuut. De poging om voller te klinken is niet verkeerd, maar de nummers zich vliegen alle kanten op.... Jammer is dat...

(verwijderd)
Album nummer drie is er alweer. Op basis van de eerste clip weer wat ingetogener voor mij gevoel.

YouTube - The Miserable Rich - On A Certain Night