Reef the Lost Cauze vs. Guns-n-Butter - Fight Music (2010)

Label: Enemy Soil

4. Trigger Talk (3:30)

met Bloodsport

5. Bosses (4:16)

met Akir en K-Beta

6. Chops Speak (Interlude) (0:12)
  7. Get Me Outta Here (3:05)
  8. Suicide Slang (4:18)

met Big Noyd

13. Sun (5:07)
avatar van MAS
MAS
Reef over zijn nieuwe album: YouTube - Reef the Lost Cauze speaks on his new album "Fight Music"

Ik ben vooral benieuwd naar die track met R.A. en Kool G Rap.

Hoe kom je op het idee om jezelf Burke the Jurke te noemen?

Rene1979
Ik ben dit nu aan het luisteren. Reef is wel een van de velen favo Mc's van mij. I'm a G valt wel wat tegen. OPG Theme is wel een lekkere track.

Rene1979
Album geluisterd... Beats vallen me wat tegen... nog even een paar x luisteren

avatar van J.M.
Zonder goede beats vind ik Reef veels te saai.

Rene1979
Ja daar kan je wel gelijk in hebben. Reef is op een goede beat beter als op een slechte beat..

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Oei, dit zijn wel erg slechte producties. Zo slecht heeft Reef ze nog niet voorgeschoteld gekregen, en normaal gesproken ben ik al niet zo'n fan van de beats waarover hij rapt. Erg jammer, want met de juiste beats komt Reef veel beter uit en komt hij op mij veel beter over. Overigens vind ik dat Fight Music ook een erg hoog mixtape gehalte heeft, en dat komt deze plaat ook al niet ten goede.

avatar van J.M.
Rene1979 schreef:
Reef is op een goede beat beter als op een slechte beat..

avatar van MJ_DA_MAN
Begrijp wel wat ie bedoelt.

Rene1979
Ook ik vind de beats hierr absoluut niet goed genoeg. Reef komt binnen zijn kunnen gewoon erg goed. Wat ik al eerder zei Reef blinkt pas uit als hij er een goede beat onder heeft. Hierdoor kan ik dit album helaas niet meer dan een 2.5 geven.

avatar van MJ_DA_MAN
Zonder dat ik eigenlijk wist wie Guns-n-Butter waren had ik goede hoop op een moddervet album, maar na het horen van I´m a G een tijd geleden had ik er al direct geen vertrouwen meer in, wat terecht bleek. Onbegrijpelijk dat deze heren met Reef mogen werken; hun sample zijn onorigineel en saai, elke vorm van spanning ontbreekt en soms lijken geluiden rechtstreeks uit een of andere cheap beatprogramma te komen. Slecht zijn ze niet echt te noemen (alhoewel het daar soms wel bij in de buurt komt zoals Suicide Slang, dat kan écht niet), maar geen enkele beat komt in aanmerking als een geslaagde. Drie keer niks dus de producties, gelukkig is Reef een goede rapper waardoor het nog te beluisteren valt. Gastartiesten vallen ook tegen, maar dat komt denk ik ook door de matige beats waardoor ze niet tot hun recht komen, zoals R.A. en Magnetic. Slaine's bijdrage vond ik wel verrassend goed; Kool G mag van mij stoppen als ie niet beter meer kan dan dit. Het album van Reef en Snowgoons moet natuurlijk veel beter worden.

Ook is dit bij de weg op UGHH weer een hele hit, deze plaat. Ik snap die Amerikanen soms echt niet (op vaste bezoekers van de site buiten USA); soms heb ik het gevoel dat ze het woord kritiek niet kennen of alles van een bepaalde artiest gewoon standaard goed vinden. Iedereen die een beetje kijk heeft op dit soort hiphop hoort gewoon dat de productie gewoon bij lange na niet goed genoeg is voor Reef.

raffael77
I'm a G.

avatar van MAS
MAS
Inderdaad een beetje een teleurstelling deze plaat en dat komt vooral door de beats. Maar ook Reef kan natuurlijk veel beter. Weer de zoveelste krappe voldoende van 2010.

avatar van Stapler
I'm a G is toch wel met een knipoog he ? Tenminste zo komt het op mij over.

avatar van VerbalHologram
Matig album, vind Reef bij AOTP beter dan solo...

avatar van Elohim
Reef is solo juist beter vind ik. Feast or Famine was echt dope en a vicious cycle heb ik origineel!
Maarja, wat moet je ermee. Ik vond dit altijd een stel matige producers waar toch veel AotP members mee samenwerken. Kan me herinneren dat ook Doap Nixon op Sour Diesel enkele producties van deze twee mannen erop had. Maarja, dit is niks, Reef doet het veel beter op de vette producties van Eyego/Direct of hoe die kerel waar hij vaak mee werkt ook maar heet. Of Marco Polo ofzo.

nee, dit is niks 2,5* dit krijgt geen voldoende

avatar van bennerd
Absoluut geen hoogvlieger, ondanks dat Reef het in zich heeft om een absolute klassieker te maken. Zijn mc-werk is van topkwaliteit, vooral zijn delivery is om de vingers van af te likken. Helaas zijn het vooral de producties die maken dat deze plaat zich geen topper kan noemen. Sommige beats zijn best goed, maar ze zijn vooral nergens echt spectaculair. Lekker schijfje, maar ook niet meer dan dat.