Fabrizio de André - In Direzione Ostinata E Contraria (2005)

Italië

18. Il Testamento Di Tito
  19. Inverno
  20. Girotondo
  21. Terzo Intermezzo
  22. Recitativo (Due Invocazioni E un Atto d'Accusa) - Corale (Leggenda del Re Infelice)
  23. La Collina
  45. Â Duménega
  46. La Domenica Delle Salme
  47. 'A Çimma
  48. Don Raffaè
  49. Khorakhané (A Forza di Essere Vento)
  50. Prinçesa
  51. Ho Visto Nina Volare
  52. Anime Salve
  53. Smisurata Preghiera
  54. Cose Che Dimentico [Live]
Drie albums vol met Italiaanse nummers van deze Fabrizio de André.
Met name zijn oudere werk doet denken aan onze eigen Boudewijn de Groot.
Het gekke is dat ik de wat standaard Italiaanse popnummers eigenlijk maar zelden heel hoog weet te waarderen (i.t.t. bijvoorbeeld die uit Frankrijk)., maar De André lukt het wel om mij te boeien.
Drie albums achter elkaar is dan wel weer te veel van het goede, maar zo af en toe een aantal tracks van deze verzamelaar doet het altijd wel erg lekker.
Wel merk je dat, net als bij 'onze Boudewijn' er een ontwikkeling in zijn muziek zit.
Met het oog op mijn komende zomervakantie in Italië heb ik me voorgenomen dat dit best als soundtrack mag fungeren (zul je zien dat het nauwelijks of niet gedraaid gaat worden....).
De combinatie van het italiaans en het stemgeluid van de André is een zeer gelukkige.
Dit album vormt gelijk een goede start om eens verder de discografie uit te spitten (ik ken alleen de albums Canzoni en Le Nuvole) en tevens te kijken welke stijl me het beste bevalt: de latere of toch de beginperiode.
Hoe dan ook: Fabrizio De André was tot voor kort nog een grote onbekende voor mij, maar met een verzamelaar als deze maak je dat in 1 klap al aardig goed dacht ik zo.

avatar van muziekobsessie
tutti morimmo a stento uit '69 vind ik echt formidabel en veel beter dan boudewijn de groot! Heb nu al zijn eerste 5 album veel gedraaid.