Canned Heat - Future Blues (1970)

Blues / Rock
Label: Liberty

1. Sugar Bee (2:40)
  2. Shake It and Break It (2:36)
  3. That's All Right, Mama (4:20)
  4. My Time Ain't Long (3:49)
  5. Skat (2:45)
  6. Let's Work Together (2:53)
  7. London Blues (5:31)
  8. So Sad (The World's in a Tangle) (7:57)
  9. Future Blues (2:57)
Down_By_Law
Als ik naar dit album luister hoor ik een echte klassieker in het genre. Helaas is dit album (ongetwijfeld de beste van Canned Heat) niet zo bekend in Nederland - wereldwijd eigenlijk ook niet. Toch is het een van mijn favoriete blues-platen, met als hoogtepunten 'Shake It And Break It', 'Skat' (met een geweldige Dr John op piano), 'Let's Work Together', 'London Blues' (weer met Dr John), 'So Sad' en de titeltrack. Er zijn gewoon geen mindere tracks, en daarom een welverdiende 5 sterren. Iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in deze band, moet dit album zeker eens beluisteren.

avatar van Brutus
Down_By_Law schreef:

Het beste album van Canned Heat!!! Je maakt een grapje. Ik vind dit album afgrijselijk.

Hendrik68
Ik wilde zeggen dat het in ieder geval wel het best beoordeelde album is hier op de site, maar daar heb jij zojuist even een einde aan gemaakt. Ik draai de Heat nog zeer regelmatig en daar hoort dit album ook bij. Misschien niet de beste, maar wel een van de 3 beste, dat toch zeker wel, wat mij betreft.

avatar van nlkink
"Down_By_Law" schrijft een positief stuk maar heeft er nog geen waarderingscijfer aan gehangen (hint) .

Hendrik68
UItgeschreven users kunnen niet meer stemmen.

avatar van nlkink
A-ha. En dat is dus ook de reden dat er geen info beschikbaar is over deze user. Dank.

avatar van jorro
De start van het album is wat stroef, maar me That's All Right, Mama lijkt het alsnog wat te worden. Maar My Time Ain't Long en vooral het vreselijke Skat maken mijn goede gevoel weer ongedaan. Let's Work Together (ook bekend van John Lee Hooker) is weer een stap in de goede richting.
Ook London Blues vind ik wel aardig. Typisch 'Canned Heat stijl' in elk geval. Daarna is het weer erg matig.
Op Spotify staan nog 4 bonusnummers waaronder het niet bij Canned Heat passende Wooly Bully, Ook die kunnen het niveau niet opkrikken.
Op #98 in de 100 Greatest Albums of 1970 en op 221 in de Best Ever Albums over dat jaar.
Een krappe 3*

Brutus schreef:

Ik luister net naar nummers als Let's Work Together, London Blues, So Sad (The World's in a Tangle) & Future Blues en vraag me af of jij een grapje maakt. Hoe in vredesnaam kan je dit album afgrijselijk noemen?