Devin the Dude - Suite 420 (2010)

Label: E1

15. Funky Lil' Freestyle
avatar van Boy
Boy
Die clip van What I Be On

Weinig reacties zeg! Wat meer lof voor deze koning graag! Klinkt tot nu toe weer heeel chillll....

avatar van nega
Naast Madlib, Wildchild, Fatlip en Del, is Devin een van mijn favo artiesten uit het westen. Heb dit album nu binnen, zal hem binnenkort luisteren en beoordelen.

avatar van MJ_DA_MAN
Wanneer je een plaat van Devin gaat beluisteren weet je dat het alleen over wiet, drank en vrouwen gaat, en ook nu weer krijgt hij het voor elkaar om deze onderwerpen te mengen tot leuke, melige teksten en raps. Helaas is hij na zijn vertrek bij Rap-A-Lot de producers kwijtgeraakt die voor hem de ultieme joint-beats konden produceren. Net als op zijn voorganger is het qua beats gewoon niet goed genoeg voor Devin, waardoor ik niet meer dan 3* kan geven. Jammer.

Leuk om een keer een cijfer uit de delen aan een nieuwe plaat vóórdat R&P dit doet.

avatar van thgryda
Eens met MJ hier, leuk plaatje maar niet heel speciaal. Je weet op voorhand waar de lyrics over gaan en de producties, tja ik vind ze eigenlijk toch erg meevallen. Zeker enkele heel leuke beats maar ook een heel deel wat mindere, saaiere beats. Toch al bij al een leuk plaatje dat zeker een 3 verdient maar nog kan groeien tot een halfje erbij denk ik...

Kan alleen maar beamen: de producties zijn echt wel ondermaats (zonde, want ik ben een echte Devin fanboy)

De Schaafkaas
Swasko schreef:

Ik vind de producties stuk voor stuk erg sterk. Simpel misschien, met weinig variatie, maar ze ondersteunen Devin's vocals echt! Misschien moet je het wat tijd geven?

Harco
nega schreef:

Westen? De beste man komt uit het zuiden.

avatar van nega
Ah oke, wist ik niet. Ik dacht echt dat die uit de westcoast kwam. Maar idd hiij komt uit Houston.

avatar van Rhythm & Poetry
MJ_DA_MAN schreef:

Was eigenlijk niet val plan dit album te beluisteren, maar die single is best geestig: misschien dat ik toch maar een gokje waag.

avatar van Rhythm & Poetry
Deze plaat bevalt me verrassend genoeg prima. Natuurlijk is dit de muziek bij uitstek om het verstand op nul te zetten en vooral niet al te veel op de teksten te letten. Devin the Dude heeft de perfecte stem voor het maken van dergelijke albums en ik denk dat ik weer een beetje liefhebber van hem ben geworden. Ga ook maar eens zijn oude albums beluisteren, daar had ik lage cijfers bij staan, denk dat het wel eens ruime voldoendes kunnen worden.

Overigens kent dit album ook wel wat magere tracks, daardoor geef ik het niet meer dan 3*.

Heerlijke plaat, toch een stukje lekkerder dan Landing gear, die hier wel wat ondergewaardeerd wordt.

Weinig missers op dit album, en een handvol echte hoogtepunten. Blazen deze plaat.

avatar van Flipm0de
Beter dan Landing Gear, maar haalt het niveau van Waitin' to Inhale niet. Dit komt voornamelijk door de producties.

What I Be On is wel classic Devin!

avatar van Metalhead99
Aardig plaatje, weer lekker relaxed, maar gewoon niet zo bijzonder.