Van Brook Benton zijn meerdere albums met de naam Endlessly te vinden. De spotify link die bij het album stond verwijst naar een ander recenter album (ik vermoed een verzamelaar) en dus heb ik de link verwijderd.
De versie die hier bedoel wordt is het oorspronkelijke debuutalbum uit 1960 zoals dat ook in The Gratest Albums Of 1960 (DigitalDreamDoor) op nr. 91 is te vinden.
Dit album staat niet op spotify en vind ik ook nergens anders 'streambaar' dus geen stem.
Brook Benton is zo'n zanger die in de vergetelheid aan het raken is, maar dat eigenlijk niet verdient. Zijn mooie stem, die qua klankkleur (soms) een beetje op die van Nat King Cole lijkt, maar dan met wat meer vibrato, mag ik graag horen. Gelukkig heb ik enkele compilaties aan mijn verzameling kunnen toevoegen, want bij de publieke omroep hoor je dit soort muziek bijna nooit meer.
Dit album kende ik tot een uur geleden nog niet. Het verscheen weliswaar ooit op cd in een boxje dat door Real Gone Records werd uitgegeven, maar die uitgaven hebben altijd een kleine oplage.
Leuk om een keer te horen - vooral de wat snellere nummers konden me wel bekoren. Het album is helaas niet te beluisteren bij Spotify, maar gelukkig wél via YouTube.
Album is toch via spotify te beluisteren via de nieuwe toegevoegde link. Bijzonder is wel dat als je in Spotify zoekt op Brook Benton het album niet is te vinden. Echter wel als je op artiest + albumnaam zoekt. Geen idee hoe dat kan. Bug in spotify?