Beach House - Zebra (2010)

Label: Universal

1. Zebra [UK Radio Edit] (3:57)
  2. The Arrangement (5:03)
  3. Baby (3:01)
  4. 10 Mile Stereo [Cough Syrup Remix] (5:28)
Men neme een nummer van de nieuwe cd, voeg er een remix aan toe, kruidt het een beetje met 2 nieuwe nummers en noem het een EP.
Zebra is vooral interessant door de toevoeging van de nieuwe nummers die zo op Teen Dream hadden kunnen staan.
Het artwork is lekker leuk doorgetrokken en zo kan Beach House het succes nog eventjes vasthouden; het is ze gegund want Teen Dream beschouw ik nog steeds als een zeer aangenaam album dat het niet slecht zal gaan doen in mening eindejaarslijstje over 8 maanden

Nihilisme
Ik vind de twee nieuwe nummers juist absoluut niet op Teen Dream passen. Baby kan ik door de zwoelheid misschien nog plaatsen bij Devotion, The Arrangement past naar mijn mening op niet één album van ze. Geen probleem, want daarom hebben we deze EP. Beginnen we met het slechte nieuws? De remix van 10 Mile Stereo, nota bene één van de beste nummers van Teen Dream, is niet zo heel bijzonder. Het mist een beetje de kracht van de versie op Beach House's laatste langspeler. Gelukkig is de radio-edit van Zebra goed gelukt, waardoor er weinig van het origineel verloren gaat. The Arrangement is een schattig pianoliedje, terwijl Baby een lekker loom liedje is zoals Beach House die zo mooi kan schrijven.