King Floyd - Think About It (1974)

Soul
Label: ATCO

1. My Girl (6:33)
  2. Here It Is (3:19)
  3. Do Your Feeling (3:03)
  4. It's Not What You Say (2:45)
  5. Woman Don't Go Astray (2:25)
  6. Think About It (3:18)
  7. Thank You (3:22)
  8. Hard to Handle (2:29)
  9. You've Got Me (3:43)
  10. Everybody Needs Somebody (2:40)
avatar van Angelo
De geliktheid van de Motown-classic My Girl, oorspronkelijk van The Temptations, heb ik toch altijd ervaren als een struikelblok in plaats van een mooie finishing touch. Mede doordat het – bij mij – zo geforceerd overkomt, zou je de oprechtheid van het liedje in twijfel kunnen trekken. Gelukkig is dat bij de ruim zes-minuut-durende versie van King Floyd niet nodig. Deze man begrijpt de essentie van de tekst en hij brengt het liedje dan ook alsof hij 't zelf geschreven heeft. Niets is minder waar natuurlijk. Behalve deze geslaagde cover, weet hij ook Otis Redding’s Hard to Handle een geheel eigen draai mee te geven. Sterker nog: ik vind hem zelfs gelijkwaardig aan het origineel, want de instrumentatie, waaronder de mooie piano-intro en de prominente drums (van Hard to Handle dus), zijn wellicht nog iets beter dan Redding’s origineel! Net als op de vorige plaat zijn hier ook weer van die vrolijke, leuke niets-aan-de-hand-liedjes te vinden, zoals bijv. Here It Is en Thank You, maar in tegenstelling tot zijn debuut, is het nu een niet-vrolijk nummer dat zich echt het pronkstuk van het album mag noemen. De manier waarop de treurige tekst van de titeltrack wordt overgebracht, valt niet eens te omschrijven, dat moet je gewoon horen! Je zou bijna denken dat Floyd het zelf heeft meegemaakt. En daar zit de kunst: Floyd weet ieder nummer op de juiste manier over te brengen waardoor de rest slechts bijzaak wordt.