Shigeru Umebayashi - Shi Mian Mai Fu (2004)

Alternatieve titel: House of Flying Daggers

Japan
Score
Label: Sony

1. Opening Title (1:00)
  2. Beauty Song (Jia Ren Qu) (2:32)

met Zhang Ziyi

3. The Echo Game (1:17)
  4. The Peonyhouse (1:22)
  5. Battle in the Forrest (3:26)
  6. Taking Her Hand (1:14)
  7. Leo's Eyes (1:51)
  8. Lovers (Flower Garden) (2:19)
  9. No Way Out (3:59)
  10. Lovers (1:54)
  11. Farewell No. 1 (2:42)
  12. Bamboo Forest (2:36)
  13. Ambush in Ten Directions (1:29)
  14. Leo's Theme (2:36)
  15. Mei and Leo (3:06)
  16. The House of Flying Daggers (1:27)
  17. Lovers (Mei and Jin) (4:21)
  18. Farewell No. 2 (2:49)
  19. Until the End (2:55)
  20. Lovers (Title Song) (4:12)

met Kathleen Battle

neo
Umebayashi werk is in een zelfde lijn als Wo Hu Cang Long van Tan Dun. Met de Chinese fluit en viool worden precies soort gelijken gevoelens/sferen opgeroepen en tevens ondersteunen beiden op veel fronten scenes die veel gemeen hebben. Overigens weet Shigeru het drama wat meer naar voren te brengen, terwijl zijn percussieve kant net het kleine stukje extra energie mist...

avatar van dynamo d
Schitterende score, die ook de film zoveel kracht meegeeft. (De film is overigens van een zeer hoog artistiek niveau. Zie verder moviemeter). Shigeru Umebayashi wisselt slagwerk zoals op The Echogame en Battle in the Forest af met melancholische Chinese muziek, waarop het instrument de erhu het dominantst is, zoals op Lovers (Flower Garden). House of Flying Daggers heeft in ieder geval een stevige plek in mijn score top 10. Prachtig!

zeer mooie score. hij is nog mooier dan de film zelf. die Chinese sfeer vind ik erg goed.