Jan Akkerman - Live in Concert - The Hague 2007 (2008)

Label: Superior

1. Answers Questions (4:54)
  2. Anonymous (3:00)
  3. Palace of the King (5:08)
  4. Tranquilizer (8:20)
  5. In the Mood (8:36)
  6. Dance the Blues Away (9:29)
  7. Slow Man (8:50)
  8. Hocus Pocus (4:31)
  9. Sylvia (5:32)
  10. Urban String (10:47)
  11. You Do Something to Me (6:22)
avatar van B.Robertson
Met de aanschaf van deze DVD + CD is de collectie weer up to date.
Met deze opnamen van The Hague Jazz kan de Akker-fan weer volop genieten van de bekende progrock, jazzrock, funk, blues en ballads.
De muziek is weer rijkelijk doorspekt van supersnel gejakker op de Gibson.

Op de CD zijn de spaarzame praatjes ingekort. Een goed teken; ervaring leert dat de betere optredens die van de zwijgzame zijn.

Het concert opent met een blokje Focus, gevolgd door liedje van Eli.
Mijn favorieten zijn de daarop komende drie C.U. songs, alhoewel Dance the Blues Away eigenlijk een bewerking is van Blues Route, te vinden op Blues Hearts.
De verplichte hap van Focus is imo. het minst bijzondere.
De funk/dance van Urban String is zijn lievelingsnummer van C.U. De drumsolo van Marijn van den Berg is minder geweldig. Een redelijke drummer maar hierin wordt hij een botte hakker. Toetsenist Coen Molenaar kan je ook als redelijk classificeren. Bassist Wilbrand Meischke is uitmuntend.
Het door Paul Weller geschreven You DoSomething to Me is een prachtige afsluiter.
Even vijf kwartier geen zang om je kop kan heel mooi zijn.

avatar van bauer
Leuke box-set met een greep uit het omvangrijke oeuvre van Jan. Hoogtepunten zijn de Focus nummers( Palace of the King is een nieuwe versie van House of the King) en de cover van Paul Weller, die het origineel overtreft. De rest is ook goed te pruimen.

Snarenplukker
Van mij mag Jan wel kappen met dat jazz gepingel en lekker met ome Thijs met Focus op toernee!!!

Stijn_Slayer
Ontegenzeggelijk fantastisch spel en behoorlijk gedreven gebracht. Het geeft wel een accuraat beeld van een concert zoals Akkerman die de laatste jaren geeft. Desondanks is het t.o.v. die concerten flink ingekort. Wat een beetje blijft jeuken is het blok met 'In the Mood', 'Dance the Blues Away' en 'Slow Man'. Akkerman soleert er als een bezetene op los, maar als composities zijn ze niets meer dan ondersteuning voor Akkermans solo's. Drie van zulke nummers achter elkaar is wat te veel.

Die drumsolo komt inderdaad niet lekker uit de verf.