Brain Drill - Quantum Catastrophe (2010)

Label: Metal Blade

7. Monumental Failure
  8. Quantum Catastrophe
avatar van Don Cappuccino
1,0
Vandaag is de nieuwe Brain Drill uitgekomen, dus ik heb hem eens geluisterd. Deze band speelt extreem technische Death Metal, de muzikanten beheersen hun instrument tot in de puntjes. Ik kende de band een beetje omdat Marco Pitruzziela (Lord Marco) er in zat en die vaak op Sickdrummer filmpjes online zette. Echt niet normaal die gast! Toen 1 nummer gehoord, dat was erg gaaf. De rest geluisterd, hetzelfde gedoe heel de tijd. Deze toch maar geluisterd uit nieuwsgierigheid om te horen of deze mannen qua songschrijven vooruit zijn gegaan. het antwoord is een dikke NEE! Alles is nog steeds hetzelfde, het tempo blijft weer hoog en als de band in een lager tempo gaat, zijn dat ook de beste momenten van het album. Kijk, je kan technisch zijn, maar je moet het nummer niet uit het oog verliezen. Een goed voorbeeld is Obscura, erg technisch, maar ze verliezen nooit het nummer uit het oog, alles zit heel goed in elkaar. 2 sterren voor het technische aspect en de trage stukken, voor de rest is er niet veel aan. Volgende keer beter (is waarschijnlijk toch weer hetzelfde, maar ja, er kan iets gebeuren )