Richie Cunning - Night Train (2010)

Label: Routine Fly

1. The Station (2:14)
  2. Work It Out (3:51)
  3. One Dollar Wonder (4:15)
  4. The City (4:28)
  5. Transfer Pt. I (1:46)
  6. Still Livin' (5:14)
  7. Trainjumpin' (4:10)
  8. Smoke (3:57)
  9. Transfer Pt. II (1:21)
  10. The Cold (3:35)
  11. Night Train (5:12)
  12. Last Stop (4:34)
Mb.
Richie Cunning is een opkomende rapper uit het fraaie San Francisco en maakt deel uit van het Rec-League collectief (met o.a. Grip Grand, Haji P). Met vallen en opstaan levert Richie met Night Train zijn debuutplaat af. En Richie maakt een gretige indruk.

Op zich is Richie Cunning niet eens zo speciaal. Maar hij is energiek en heeft een flinke dosis humor. Daarop in combinatie met de veelal soulvolle producties wordt de sfeer stevig aangezet. Op basis van die sympathie weet Richie op elk nummer te charmeren. Zo weet Richie zich toch knap te profileren als een zeer kundige rapper en producer.

Dus laat je meenemen door de nachttrein, door de grauwe buurten van San Francisco, in de kou en door de mist, van nummer tot nummer, want voordat je het weet heeft de trein zijn laatste halte bereikt en wacht je met spanning af op de volgende rit. Richie Cunning is een belofte voor de toekomst en levert met Night Train een prima debuut af.

avatar van Rhythm & Poetry
Klinkt dit even doorsnee. Richie Cunning is een rapper die goed zijn best doet en daarmee aardig voor de dag komt. Helaas heeft hij niet de meest boeiende stem en flow waardoor hij geen blijvende indruk op me achterlaat. Verder passen de producties weliswaar prima bij de raps, maar missen ze de nodige kleur. Eigenlijk blijft Night Train niet bij, je weet niet eens dat je er naar aan het luisteren bent terwijl je het aan het beluisteren bent. Nah mean?

Mb.
Nee. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je het geluid aanzet, R&P!

Rene1979
Zo op het eerste gehoor klinkt dit prima

Rene1979
En prima is het. Zo prima dat ik het album besteld heb. Ik vind Richie een goeie MC en heeft ook een prima stem. Ook de beats vind ik van een prima nivo zo krijgt dit album ook de 4 rating...

Rene1979
Ik heb deze vandaag binnen gehad. Echt een vette cd..

avatar van Delars
Sterk en energiek album van Richie, vind de producties heerlijk en Mr. Cunning klinkt erg gretig.