Hammerhead - Heart Made of Steel (1984)

1 stem

Label: EMI

1. Heart Made of Steel (3:10)
  2. Don't Cry Your Life Away (3:54)
  3. Make It to the Top (3:16)
  4. Kill the Nights (3:33)
avatar van vielip
Prima hardrock met Ian Parry op zang. Kwam deze 12" laatst ergens tegen en gelijk meegenomen. Jammer dat het album dat ze in 1985 hebben opgenomen door allerlei strubbelingen nooit werd uitgebracht. Ja in 2005 pas ofzo maar toen was dit soort muziek niet meer 'in the picture'. Uiteraard wel gaaf dat het alsnog op de markt kwam. Dit had in 1985 prima kunnen scoren. Al was de concurrentie toen moordend besef ik maar al te goed.

avatar van RonaldjK
vielipIsll, is dit rauwe metal? Of melodieuze hardrock? Of allebei? Of iets anders?
Ken de band van naam, maar is kennelijk nooit echt tot mij doorgedrongen. Leuk dat je er een bericht bij plaatst!

avatar van vielip
Dit is absoluut niet rauw. Ja voor 1984 wellicht maar dan nog zit het eerder richting Iron Maiden dan Metallica om zomaar eens twee bands te noemen. Al waren er in die tijd zat mensen die Maiden zo rauw als een rare biefstuk vonden natuurlijk