Atheist - Elements (1993)

Label: Metal Blade

9. Fractal Point (0:44)
  10. Earth (3:53)
  11. See You Again (1:17)
  12. Elements (5:47)
  13. Unquestionable Precense [Live Radio Broadcast 1992] * (4:03)
  14. On They Slay [Live Radio Broadcast 1992] * (3:48)
  15. Enthralled in Essence [Live Radio Broadcast 1992] * (4:32)
  16. The Formative Years [Live Radio Broadcast 1992] * (3:39)
  17. Mother Man [Live Radio Broadcast 1992] * (4:32)
  18. Retribution [Live Radio Broadcast 1992] * (3:11)
avatar van BoordAppel
Volgens mijn broer is Atheist een van de beste metalbands die ooit bestaan hebben, maar op MuMe lijkt vrijwel niemand ervan gehoord te hebben. Ik moest een keer een cd van hen downloaden (omdat ze niet meer te krijgen zijn) en nu staan er nog een paar nummers van op de pc. Tot mijn verbazing vind ik dit best goed klinken. Beetje a la Metallica, alleen lijkt me dit wat technisher en afwisselender.

avatar van HiLL
Mooie naam voor een band

avatar van Jochempie
Dit is 1 van de bekendste en beste jazz metal bands inderdaad alleen vind ik cynic en death toch altijd veel beter.

avatar van Devoo
Geniaal album! Geweldige solo's, speciale stem. Prachtige metal! 4.5*

avatar van Kronos
BoordAppel schreef:
Ik moest een keer een cd van hen downloaden (omdat ze niet meer te krijgen zijn) en nu.

Gelukkig is hier sinds 2005 een re-release van verschenen. Ook van de twee eerste albums. Ze zijn door Relapse Records (cult classic) opnieuw uitgebracht. Zelfs op lp, picture-disc nog wel. Hier klikken.

avatar van jurado
Veeel te laat ontdekt deze plaat, ik kende Atheist wel van hun eerdere werk en vond het allemaal fantastisch.
In 1993 was ik al veel meer metal-af vandaar dat deze plaat mij jaren lang ontgaan is.
Dit album doet mij het minst toch is het een erg goede plaat.
Samba Briza vind ik dan wel misser, beetje protserig.