Max Werner - Not the Opera (1995)

Label: Red Bullet

1. Do You Care (4:56)
  2. Not the Opera (4:46)
  3. Rain in May (4:05)
  4. Fortissimo (5:01)
  5. The Red Balloon (4:23)
  6. You Are the One (3:53)
  7. Prisoner of Love (3:49)
  8. Our History (4:31)
  9. Sizzling Tongues (4:48)
  10. Living on a Razor's Edge (3:39)
  11. Independency (3:54)
  12. Jodelsong (4:05)
  13. Revolution (6:00)
  14. Opera Ole (4:03)
avatar van Bluebird
Gave titeltrack moet ik zeggen. Wie weet meer over dit album?

YouTube - Max Werner - Not the opera

avatar van The_CrY
Tja, ik ken de Rain In May versie van deze plaat wel, maar die is niet bijzonder anders dan die uit 1981. Meer ken ik er ook niet van.

avatar van The_CrY
Ha! Ik heb ergens op een obscure site de mp3s kunnen bemachtigen van dit album en zal spoedig laten weten of het iets is.

avatar van edje1969
En The_CrY ???? Intussen een oordeel over dit album?

avatar van The_CrY
Volgens mij staat ie nu op Spotify. Ik zal binnenkort eens luisteren. De genoemde mp3s zijn onaangetast gebleven, vrees ik

avatar van The_CrY
Dit is een heel interessant en ook wat grappig album gebleken. Klinkt het als Rainbow's End? Als Seasons? Allebei, en toch weer niet. Het lijkt wel of alle mogelijke incarnaties van Max Werner, inclusief zijn Kayak-tijd, hier te horen zijn, zij het in een ander jasje... een jasje afkomstig uit de mainstream 1995 hitparades. De composities zijn echt niet oninteressant om te horen, en de titel voorspelt al de nodige orchestrale arrangementen, maar wat de plaat echt kenmerkt is die foute jaren 90 dancebeat die op vrijwel de helft van de songs naar boven komt drijven. Ik moest er nogal om lachen, eerlijk gezegd, maar goed, ze zijn wel verwerkt in wat verder gewoon prima nummers zijn. De orchestrale dance nummers worden afgewisseld met typische Werner pop nummertjes, de een wat sterker dan de andere, en met 'Jodelsong' lijken we bijna naar metal te luisteren. Bijna. De gitaren staan sowieso wel lekker zwaar in de mix. Al met al vond ik Not the Opera een gevarieerde luisterervaring. De aanwezigheid van een heropname van 'Rain in May' vind ik geen straf. Op deze plaat komt die immers veel beter tot zijn recht dat op het vreselijke Seasons. Als ik deze plaat ooit op CD tegenkom, dan schaf ik m zeker aan.

avatar van echoes
Dit is inderdaad een erg vermakelijk album.