cv313 - Live (2009)

Electronic
Label: Echospace

1. Subtraktive [Live Mix] (14:53)
  2. Cv313 Dub (7:20)
  3. Space [Live Mix] (9:18)
  4. Midst of Something Beautiful [Cv313 Live Mix] (7:56)
  5. A World Apart [Unreleased] (5:52)
  6. Evening Sky [Cv313 Live Mix] (4:47)
  7. Cv313 Edit [Live Mix] (3:56)
  8. Lost Sequence [Unreleased] (14:42)
  9. Spatial [Cv313 Live Mix] (9:16)
avatar van John Doe
Wel de moeite waard als je van The Coldest Season en/of Vantage Isle houdt zou ik zeggen, door dezelfde mensen gemaakt. Het is een liveset van een feest in Chicago. Er is ook een Japanse editie met een liveset in Detroit als bonusdisc.

Ik Doe Moeilijk
Echt wel de moeite waard. Mooie liveversies van bekende tracks als Subtraktion en Spatial(met live conga's van the Howard Street Rhythm Section), alsook niet uitgebracht materiaal: A world apart en The lost sequence. De tracks zijn wat minder detailrijk en hebben wat grovere beats. Dit komt gedeeltelijk doordat ze maar een beperkt deel van hun studio kunnen meenemen.

avatar van John Doe
Dat zal inderdaad, en ook om het wat dansbaarder te hebben wellicht. Verder zijn cv313 nummers sowieso wat grover dan de meeste DeepChord/Echospace nummers. De EP's van cv313 vielen me t.o.v. dat materiaal ook tegen. De cv313 12'' Dimensional/Space is hierop een positieve uitzondering.

Er wordt op deze liveplaat prettig overgemixt trouwens.

avatar van Paap_Floyd
Best geratete album op Discogs... 4,98/5 uit 103 stemmen
Nu weet ik dat users vaak nogal scheutig zijn met de punten, maar je kunt natuurlijk overdrijven. Of is dit echt het summum van de electronische muziek?

Edit: gepindakaasd en dit luistert inderdaad bijzonder lekker weg zeg. 5*? Nee, dat niet. Maar het gaat toch zeker 4* met een optie voor een halve punt extra worden.

Edit2: Ik zie dat Vantage Isle van dezelfde mensen nog beter wordt beoordeeld

avatar van T.O.
Ja, op Discogs zitten veel Echospace fanboys.

En op Discogs stemmen de meeste mensen alleen maar op hun favoriete releases, waardoor het bijna onmogelijk is een release met lager dan 4* te vinden.

avatar van Paap_Floyd
Djiez wat is dit een verslavende plaat