menu

Bill Bruford - The Bruford Tapes (1979)

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Virgin

  1. Hells Bells (4:35)
  2. Sample and Hold (6:35)
  3. Fainting in Coils (7:25)
  4. Beelzebub (3:52)
  5. The Sahara of Snow, Part One (5:05)
  6. The Sahara of Snow, Part Two (3:32)
  7. One of a Kind, Part Two (8:45)
  8. Five G (2:41)
  9. The Age of Information *
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 42:30
zoeken in:
Ozric Spacefolk
live

avatar van liefkleinhertje
4,5
Dit live album is opgenomen in New York (12-7-79) en is van een radio uitzending maar deze CD klinkt als een klok en de live sfeer knalt gewoon je speakers uit.
Naast Bill Bruford en Jeff Berlin zeker ook een hoofdrol voor Dave Stewart die met zijn keyboardspel voor de nodige symfonische invloeden zorgt zodat je niet de hele tijd naar dat jazz geritsel zit te luisteren.
Alan Holdsworth is hier vervangen door (the unknown) John Clarck en deze onbekende doet dit werkelijk fantastisch en het zal duidelijk zijn dat dit ook voor deze hele CD geld.
Waar sommige jazz(rock) nogal eens ontaard in achtergrondmuziek voor pornofilms is dat hier totaal niet het geval , dit is jazzrock met ballen.

4,0
Dit klinkt echt live, niet gepolijst en recht voor zijn raap. Als zodanig vormen de tracks een mooi contrast met de studioalbum versies. Een album waar ik graag naar luister.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:34 uur

geplaatst: vandaag om 10:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.