Jimi Hendrix - Sound Track Recordings from the Film "Jimi Hendrix" (1973)

Label: Reprise

1. Rock Me, Baby (3:01)
  2. Wild Thing (5:18)
  3. Machine Gun I (7:45)
  4. Interviews I (3:41)
  5. Johnny B. Goode (3:37)
  6. Hey Joe (3:50)
  7. Purple Haze (3:40)
  8. Like a Rolling Stone (6:11)
  9. Interviews II (3:21)
  10. The Star Spangled Banner (3:42)
  11. Machine Gun II (12:35)
  12. Hear My Train A-Comin' (3:05)
  13. Interviews III (2:36)
  14. Red House (11:18)
  15. In from the Storm (4:27)
  16. Interviews IV (5:55)
Wat een veel te lage waardering (3,5*) voor deze fantastische soundtrack met topmateriaal van Jimi Hendrix. Het is de soundtrack van een Warner documentaire film over Jimi. Het materiaal komt van een aantal hoog gewaardeerde concerten: het Monterey Festival 1967, Berkeley 1970, Woodstock, the Isle of Wight Festival 1970, Fillmore East 31 December 1969 (het sublieme Machine Gun II) & een opname uit London 1967 (Hear My Train A-Comin: Jimi op een 12 string gitaar).

Oftewel: dit is een uitstekende selectie met fantastisch materiaal van Jimi Hendrix. Dit is Jimi Hendrix op zijn best. Logisch ook: want dat materiaal selecteer je voor een film over hem. De gatefold hoes is erg mooi van binnen, met links zwart-wit foto's van de kleine Jimi en rechts kleuren foto's van big Jimi. Gaaf!