Riot - Riot Live (1982)

Rock / Metal
Label: Elektra

1. Hard Lovin' Man (3:09)
  2. Showdown (4:30)
  3. Loved by You (8:02)
  4. Loanshark (5:27)
  5. Restless Breed (5:18)
  6. Swords and Tequila (3:57)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Aardig live EP'tje met nieuwe zanger Rhett Forrester (als vervanger van Guy Speranza). De eerste vijf songs zijn afkomstig van het album Restless Breed uit 1982, het laatste nummer is een klassieker van jewelste afkomstig van het album Fire Down Under. Blijkbaar is er ook een alternatieve (Europese) hoes: klikkie klikkie. Ik ken het album Resless Breed niet zo goed maar de vijf nummers daarvan zijn nogal tam met uitzondering misschien van Loanshark, Swords and Teguila blijft onverwoestbaar in al zijn glorie.

avatar van Larzz
Vond het toen 37 jaar geleden toch wel een heel aardige mini Lp. Hoewel: 30 minuten werd in sommige perioden best wel een LP genoemd. Ken er veel die korter duren. Ramones bv. Geluid vind ik machtig heavy. Vooral het langzamere Loved by You klinkt imposant.