Jerome XL - De Laatste Dag (2010)

Label: Djax

1. Intro (1:37)
  2. Forgotten Dreamers (4:56)

met Looptroop

3. Daad bij het Woord (3:43)

met Craig G

4. King Shit (3:27)

met Chali 2Na

5. Makin' It Happen (4:02)

met Unknown Prophets

6. Nog Even Dit (2:22)
  7. Trife Life (4:11)

met Wordsworth

8. Waar Jij Je Ogen voor Sluit (4:03)

met Grand Agent

9. Gedachtenspinsel (0:34)
  10. (Fuck Dit...) Doe 'T Me Na Dan (2:32)
  11. Wat Weet Je van Me (2:30)
  12. Zet 'T Blauw (3:55)

met Rakaa Iriscience

13. Terug Naar de Boombap (3:52)
  14. Spoken (3:13)

met Manu en Neo

15. De Laatste Dag (4:00)

met Yaya

16. Voor de Kids (1:41)
avatar van Rhythm & Poetry
Onbegrijpelijk dat deze Nederlandse rapper met zoveel goede buitenlandse artiesten mag werken. Jerome XL bakt er namelijk zelf helemaal niks van, en zijn flow is nauwelijks om aan te horen. De gastartiesten hoeven dan ook niet hun best te doen om op een veel hoger niveau te rappen dan Jerome XL. Helaas zijn de beats ook al niet al te best en dus blijft er een vrij mager album over.

avatar van MAS
MAS
Een beetje een pijnlijk debuut van Jerome XL. Hij wordt ge-outshined door vrijwel alle gastartiesten. De combinatie Nederlands/Engels vind ik zowiezo meestal al niet geslaagd en om deze plaat is dat ook zeker niet. De cover vind ik wel heel vet.

avatar van Sjaakspeare
Inderdaad, deze knakker (ja, hij verdient die benaming) heeft het echt niet. Hij klinkt als Skate van GameKings op de mic, maar dan soms in het Nederlands. Misschien was dat vet in 1997, maar ik hoop dat ook Jerome XL zelf van mening is dat de ontwikkeling die rap in Nederland doorgemaakt heeft iets overwegend positiefs is.