Uriah Heep - Equator (1985)

Label: Portrait

1. Rockarama (4:32)
  2. Bad Blood (3:34)
  3. Lost One Love (4:43)
  4. Angel (4:50)
  5. Holding On (4:23)
  6. Party Time (4:22)
  7. Poor Little Rich Girl (6:34)
  8. Skools Burnin' (4:24)
  9. Heartache City (5:03)
  10. Night of the Wolf (4:35)
  11. Rockarama [Single Edit] * (4:03)
  12. Backstage Girl (B-side) * (4:19)
  13. Gypsy [Live 1985] * (4:42)
  14. Poor Little Rich Girl [Single Edit] * (3:58)
avatar van The Wep
Mijn God !, wat een slecht album is dit. Ik herken hier geen Uriah heep in. Zelfs het speciale gitaar geluid van Mick Box is niet aanwezig. De nummers zijn allemaal Uriah Heep onwaardig !
De zang is ook beneden alle pijl. Sorry, maar dit is echt niet om aan te horen.

sugartummy
je hebt gelijk the web, ik kocht deze plaat toen die net uit was, wat voelde ik me bekocht. klaarblijkelijk wilde heep scoren met een amerikaans geluid en wat een gedrocht leverde dat op. de gitaarsolo in holding on vind ik nog wel goed en night of the wolf is het enigste nummer dat nog een kleine voldoende krijgt, de rest is bagger.

avatar van B.Robertson
Dit moet zo ongeveer wel het slechtste album van Uriah Heep zijn, maar daarom wel interessant. Albums als Different World en Fallen Angel zijn beter, en dan vind ik High and Mighty redelijk te pruimen en Conquest een prima plaatje. De zang van Peter goalby kan me wel bekoren op Equator.

avatar van Brutus
Het vierde zwakke album van UH in de jaren 80.
Geef mij UH in de 70 jaren maar.

avatar van Rinus
Uriah Heep zat in die tijd best wel in de AOR hoek. Hun progressieve hardrocktijd hadden ze achter zich gelaten, en probeerden mee te liften op bands als Foreigner en Survivor. Als je dit album in dat licht bekijkt en beluistert, dan is het helemaal geen slecht album, al ben ik ook opgegroeid met de David Byron albums. Maar ik heb ook altijd gehouden van diverse AOR bands, dus deze stijl was mij helemaal niet vreemd. Persoonlijk vind ik afsluiter Night of the wolf een geweldig nummer.

avatar van Rockfan
Dit is toch wel slechtste UH album van wat ik tot nu gehoord heb.

Ik heb niks tegen AOR maar laat dat dan aan de specialisten over. Foreigner, Boston etc.

Schoenmaker blijf bij je leest....

avatar van B.Robertson
Kwam er onlangs achter dat Cherry Red een remaster heeft uitgebracht: Uriah Heep - Equator (2010, CD) | Discogs

Dat doet Cherry Red vaker met vergeten en/of verguisde albums, of albums die bij hun oude label niet aan bod komen. GTR heeft bv. een deluxe-uitgave. Het gaat naar mijn ervaring om mooi verzorgde, goed klinkende heruitgaven.